Sparmatseto

Γραφοσκιάσεις… δημιουργική γραφή για όλους

Categories: Λογοτεχνία
Λίστα Επιθυμιών Share
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Σχετικά με το μάθημα

 

Γραφοσκιάσεις: εξ αποστάσεως σεμινάριο δημιουργικής γραφής για όλους

 

Δυο ομαδες προγραμμάτων για παιδιά και για ενήλικους

Εξαιρετικη τιμή και τρείς δόσεις για όλους

 

 


Το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση της εγγραφή σας δίχως να χρειαστεί να περιμένετε

Εσείς καθορίζεται τον ρυθμό, τον τρόπο και τον χρόνο ενασχόλησής σας με το σεμινάριο

Απολύτως προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες εκπαίδευσης


 

Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Μια πρόταση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με πρακτικά οφέλη. Η εξ αποστάσεως μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται σε μια ευέλικτη και φιλική προς το χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία διαθέτει όλα τα εργαλεία για μια ποιοτική και απόλυτα προσαρμόσιμη στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων μάθηση. Πέρα από την ασφάλεια, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εκπαίδευση στο πρόγραμμά τους καθώς είναι αυτοί που επιλέγουν τον χρόνο και τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους με το υλικό του προγράμματος.

 

Γραφοσκιάσεις για ενήλικούς

Περιγραφή Προγράμματος

Αν είσαι από 15 έως 105 ετών και θέλεις να βελτιώσεις τον γραπτό λόγο σου…

Είσαι ενήλικας, νέος ή έφηβος που θέλεις να βελτιώσεις τον γραπτό σου λόγο, να γράφεις καλύτερα και να αναπτύξεις τη φαντασία  και την αυτοπεποίθησή σου; Σε ενδιαφέρει να μάθεις να γράφεις σωστά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άρθρα μέχρι ποιήματα και αφηγήματα; Ή μήπως θέλεις να περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα σου αποκομίζοντας όμως παράλληλα και κάποια οφέλη; Μήπως θέλεις να εκδώσεις κάτι αλλά ψάχνεις τρόπους να βελτιώσεις τον γραπτό σου λόγο; Μήπως ενδιαφέρεσαι για την Ιστορία σε σχέση με τον γραπτό λόγο; Σου αρέσει, τέλος, η ανάγνωση βιβλίων στον ελεύθερο χρόνο σου και ψάχνεις προτάσεις για καλά αναγνώσματα που να σε ενδιαφέρουν;

Τότε αυτό το σεμινάριο είναι για σένα!

Μία δημιουργική ενασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο σου  που δημιουργήθηκε για να μάθεις αλλά και για  να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου!

Το πρόγραμμα περιέχει ασκήσεις δημιουργικής γραφής μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης σε όλες τις μορφές του γραπτού λόγου με λεπτομερή καθοδήγηση για την υλοποίησή τους (αφηγηματικός, έμμετρος, δημοσιογραφικός).  Περιλαμβάνεται επίσης μία ενότητα που περιέχει ασκήσεις δημιουργικής γραφής σχετιζόμενες με την Ιστορία καθώς και προτάσεις ανάγνωσης βιβλίων σχετικές με τα προσφερόμενα θέματα για όσους ενδιαφέρονται.

 

Γραφοσκιάσεις για παιδιά 7 – 15 χρονών

Αν είσαι παιδί που θέλει να βελτιώσει τον γραπτό λόγο του και να  μάθει…

Για παιδιά 7-15 ετών

Αντιμετωπίζεις δυσκολίες στο μάθημα της Έκθεσης; Ή μήπως λατρεύεις το γράψιμο και το κρυφό σου όνειρο είναι να γίνεις κάποτε συγγραφέας; Αντιμετωπίζεις πρόβλημα στη σύνταξη περιλήψεων ή απλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Θέλεις να μάθεις τον τρόπο να γράφεις σωστά τα πάντα, από διαλόγους μέχρι χαϊκού; Μήπως ψάχνεις τρόπους να αναπτύξεις τη φαντασία σου και την αυτοπεποίθησή σου; Μήπως δεν σου αρέσει η Ιστορία σαν μάθημα, αλλά σου αρέσει να ψάχνεις σε βιβλία ή στο διαδίκτυο ιστορικές πληροφορίες που αφορούν το παρελθόν;  Θα ήθελες να γράψεις κάποιο διήγημα ή μυθιστόρημα και δεν ξέρεις τον τρόπο; Ψάχνεις τρόπους να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στην παραγωγή του γραπτού λόγου; Σου αρέσει να διαβάζεις καλά εξωσχολικά βιβλία και ψάχνεις καλές βιβλιοπροτάσεις; Θέλεις, τέλος, να μάθεις να συγκεντρώνεις πληροφορίες και να τις αξιολογείς σωστά;

Τότε αυτό το σεμινάριο είναι για σένα!

Περιλαμβάνει ασκήσεις δημιουργικής γραφής σε όλες τις μορφές του γραπτού λόγου, από ποιήματα, μέχρι αφηγήματα και δημοσιογραφικά άρθρα, καθώς και μία ενότητα για δημιουργική γραφή σε σχέση με την Ιστορία. Περιέχει επίσης πολλές προτάσεις για λογοτεχνικά αναγνώσματα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Ηλικιακές Ομάδες

 • Α ομάδα (7-10 ετών – Τρίτη και Τετάρτη δημοτικού)
 • Β ομάδα (10-12 ετών- Πέμπτη και Έκτη δημοτικού)
 • Γ ομάδα (12-14 ετών – Γυμνάσιο)

 

 

Σκοπός του Προγράμματος

Σκοπός του εξ αποστάσεως σεμιναρίου δημιουργικής γραφής για όλους είναι να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη δημιουργική γραφή και να τονίσει τα οφέλη της. Παράλληλα σκοπός είναι να καλλιεργηθούν όλες εκείνες οι δεξιότητες που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν το γραπτό τους λόγο σε όλα τα είδη κειμένων.

 

εξαιρετική τιμή – άμεση έναρξη – πιστοποιητικό παρακολούθησης

 

 

Στόχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει τα εξής:

 • Βελτίωση του γραπτού λόγου
 • Εμπλουτισμός λεξιλογίου
 • Αναγνωστικές προτάσεις προς εμβάθυνση σε όλα τα λογοτεχνικά είδη και βελτίωση της σχέσης με το βιβλίο
 • Ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, αυτοπεποίθησης
 • Εκμάθηση με διασκεδαστικό τρόπο
 • Εξοικείωση με όλες τις μορφές του γραπτού λόγου μέσω πρακτικής εξάσκησης
 • Ανάπτυξη φιλαναγνωσίας και ικανότητας σταχυολόγησης πληροφοριών
 • Εξοικείωση με την Ιστορία
 • Συγγραφή κάθε είδους κειμένου άρτια και αποδοτικά

 

Θεματικές Ενότητες

 • Αφηγηματικός και διηγηματικός λόγος
 • Έμμετρος λόγος
 • Δημοσιογραφικός λόγος
 • Ιστορία και δημιουργική γραφή

 

Παροχές Σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στην οποία θα αναφέρονται αναλυτικά τα αντικείμενα που καλύφθηκαν.

Στο τέλος του Σεμιναρίου οι καλύτερες εργασίες των συμμετεχόντων θα εκδοθούν σε ειδική έκδοση δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (καταχωρημένο στην εθνική βιβλιοθήκη με ISBN) που θα περιέχει το αποτέλεσμα του κόπου τους.

Εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη σε κάθε φάση του σεμιναρίου

Αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές καθώς και πλούσια ανατροφοδότηση

 

 

Διάρκεια Σεμιναρίου

Τέσσερεις μήνες με άμεση έναρξη με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας,  με χρονική απόσταση μεταξύ των ανατιθέμενων εργασιών μια ή δύο εβδομάδων (ανάλογα της δυσκολίας των εργασιών).

Θα υπάρχουν διαδικτυακές συναντήσεις προς συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ακαδημαϊκών υπευθύνων και των συμμετεχόντων.

 

Κόστος φοίτησης

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200€ Τα δίδακτρα μπορούν να καταβληθούν και σε τρείς δόσεις ως εξής: 1η 100€ με την εγγραφή,  2η 50€ στις αρχές του δεύτερου μήνα εκπαίδευσης, 3η 50€ στις αρχές του τρίτου μήνα εκπαίδευσης ή μέσω οποιασδήποτε πιστωτικής με τόσες άτοκες δόσεις όσες υποστηρίζει η πιστωτική. Βρείτε αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή και την πληρωμή του σεμιναρίου κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 

Η διδάσκουσα

Η Λεύκη Σαραντινού γεννήθηκε στο Ρέθυμνο.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης το 2005 με βαθμό άριστα και υποτροφία. Έχει πάρει Δίπλωμα κλαρινέτου, Αρμονίας και Αντίστιξης, ενώ έχει κάνει σπουδές στο πιάνο, στο κλασικό τραγούδι και σε διάφορες ξένες γλώσσες. Δούλεψε στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής, στο Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης, ενώ σήμερα διδάσκει μονωδία, κλαρινέτο, θεωρία, αρμονία, χορωδία και φλογέρα στην Κομοτηνή όπου διαμένει με τον σύζυγο και με τον γιό της.

Συμμετέχει επίσης σε διάφορα μουσικά σύνολα της Θράκης. Παράλληλα, ασχολείται με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ιστορίας και τη συγγραφή. Έχει γράψει τρία ιστορικά μυθιστορήματα (Χαμσίν, ο άνεμος της ανατολής (2014), Λέων και Ημισέληνος (2015) και Οι Σταυροί της Ρόδου (2018), εκδόσεις  Historical Quest), το παιδικό βιβλίο Φρουτοφίλοι (εκδόσεις Historical Quest, 2018), το πρώτο και το δεύτερο τεύχος από τη σειρά ελληνικής μυθολογίας για παιδιά (Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους, Ηρακλής, εκδόσεις Γράφημα, 2018 και 2020).

Το βιβλίο της Χαμσίν ο άνεμος της ανατολής έχει μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα (Hamsin, wind of the east, Quest Publications, 2018). Έχει γράψει επίσης ένα βοήθημα ιστορίας για τη θεωρητικής κατεύθυνση της γ ́ λυκείου (Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας, εκδ. Historical Quest 2020), καθώς και βυζαντινή ιστορία για παιδιά (Σε χρόνους βυζαντινούς, εκδ. Historical Quest, 2020) και το ιστορικού περιεχομένου (Μύθοι που έγιναν ιστορία, εκδ. Ενάλιος, 2020). Ασχολείται, τέλος, με τη συγγραφή ιστορικών άρθρων και βιβλιοκριτικών, τόσο σε διάφορους ιστότοπους στο διαδίκτυο όσο και στον έντυπο τύπο, καθώς και με τη διδασκαλία δημιουργικής γραφής σε παιδιά.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο makedosb@sparmatseto.gr ή με τη γραμματεία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα τηλέφωνα 25410 27185 (σταθ.) και 6972076579 (κιν.)

 

Show More

What Will You Learn?

 • Βελτίωση του γραπτού λόγου
 • Εμπλουτισμός λεξιλογίου
 • Αναγνωστικές προτάσεις προς εμβάθυνση σε όλα τα λογοτεχνικά είδη και βελτίωση της σχέσης με το βιβλίο
 • Ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, αυτοπεποίθησης
 • Εκμάθηση με διασκεδαστικό τρόπο
 • Εξοικείωση με όλες τις μορφές του γραπτού λόγου μέσω πρακτικής εξάσκησης
 • Ανάπτυξη φιλαναγνωσίας και ικανότητας σταχυολόγησης πληροφοριών
 • Εξοικείωση με την Ιστορία
 • Συγγραφή κάθε είδους κειμένου άρτια και αποδοτικά
 • Άμεση έναρξη σεμιναρίου δίχως καθυστερήσεις

Course Content

Οδηγός Σπουδών προγράμματος ενηλίκων
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής για ενήλικους και έφηβους

Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Παιδιών
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής για παιδιά

Γνωριμία με την εισηγήτρια
Βίντεο γνωριμίας με την εισιτήριά

Δημιουργική Γραφή για Ενήλικους και Έφηβους
Τα μαθήματα του εξ αποστάσεως προγράμματος δημιουργικής γραφής που αφορούν ενήλικους και έφηβους

Δημιουργική γραφή για παιδιά
Τα μαθήματα του εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού προγράμματος δημιουργικής γραφής που αφορούν παιδιά ηλικίας 7 με 14 ετών

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X