Sparmatseto

Φεβρουάριος, 2021

13Φεβ5:00 μ.μ.Webinar | Παιγνιοθεραπεία… μια εναλλακτική μορφή έκφρασηςΕκπαίδευση 5:00 μ.μ. ΕτικέτεςΕκπαίδευση,Σεμινάρια

paigniotherapeia_arthro_logo

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

 

Webinar | Παιγνιοθεραπεία… μια εναλλακτική μορφή έκφρασης

 

Παιγνιοθεραπεία… μια εναλλακτική μορφή έκφρασης

Περιγραφή – Σκοπός: Η παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Μέσω της παιγνιοθεραπείας, το παιδί μαθαίνει να επικοινωνεί με μεγαλύτερη ευκολία με τους γύρω του. Είναι μέσο εξερεύνησης, μέσο δημιουργίας και εξαιρετικά σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού. Το παιχνίδι είναι ό,τι πιο κοντινό έχει το παιδί ως μέσο για να εκφραστεί και να απελευθερωθεί. Ως εκ τούτου του παρέχει διέξοδο σε ό,τι το προβληματίζει, λειτουργώντας θεραπευτικά.

Στην Παιγνιοθεραπεία τα παιδιά χρησιμοποιούν το παιχνίδι για να εκφράσουν συμβολικά τις ανησυχίες, τις επιθυμίες και τους φόβους τους. Πρόκειται για μια διαδικασία όπου μέσα από το παιχνίδι το παιδί καταφέρνει να εσωτερικεύσει τα συναισθήματα του, να τα αναγνωρίσει, να τα αποδεχτεί και να τα κατανοήσει. Αναπτύσσει πολύ ευκολότερα εργαλεία που το βοηθούν με την κοινωνικότητά του αλλά και με το να μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες ψυχολογικά καταστάσεις.

Το παιχνίδι και κατ’ επέκταση η παιγνιοθεραπεία, αποτελεί μέσο έκφρασης πολύ πιο δυνατό από τις λέξεις. Στο πλαίσιο της παιγνιοθεραπείας, το παιδί έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα, σε ένα χώρο που παρέχει ασφάλεια, εμπιστοσύνη, σεβασμό, κατανόηση και αποδοχή. 

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη μεθοδολογία,  τα εργαλεία καθώς και την αξία της παιγνιοθεραπείας ως μέσο εναλλακτικής έκφρασης.  Στόχος είναι να κατανοήσουν την αξία του παιχνιδιού στη θεραπευτική διαδικασία αλλά και γενικότερη συνεισφορά του παιχνιδιού, να εμπλουτιστούν με ιδέες και παιχνίδια τα οποία θα μπορέσει ο καθένας να εφαρμόσει σε όποιον τομέα της ζωής του επιθυμεί

 

Διάρκεια: 4 ώρες

Ημερομηνία Σεμιναρίου: Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Ώρες: 17:00 – 21:00

Webinar: μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom

 

paigniotherapeia-sparmatseto

 

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές εκπαιδευτικών τμημάτων, σε επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά,  σε όσους ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές θεραπείας (π.χ. εικαστική) αλλά και σε  όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με την παιγνιοθεραπεία και τις ευεργετικές της ιδιότητες. Εφόδια που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στα περιβάλλοντα που κινείται.

 

Θεματικές Ενότητες
  • Θεωρητικές προσεγγίσεις και σύντομη ιστορική αναδρομή του παιχνιδιού
  • Παιχνίδι ένα μέσο αγωγής και εκπαίδευσης
  • Διαδικασία και δομή της  παιγνιοθεραπείας
  •  Περιβάλλον και υλικά στη θεραπεία μέσω παιχνιδιού
  • Παιχνίδι και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΔΕΠ-Υ, μαθησιακές δυσκολίες κ.α)
  •  Εφαρμογές σε πρακτικό επίπεδο -Ανάλυση παιχνιδιών και η χρησιμότητα τους

 

Επιπλέον παροχές
  • Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στην οποία θα αναγράφονται αναλυτικά τα αντικείμενα που καλύφθηκαν.
  • Διεξαγωγή σεμιναρίου με βιωματική προσέγγιση, με στόχο την απόλυτη χρηστικότητα του σεμιναρίου.
  • Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πλούσιο υλικό σχετικό με την παιγνιοθεραπεία και πολλές προτάσεις πρακτικής εφαρμογής.
  • Επίσης το σεμινάριο θα μαγνητοσκοπηθεί και θα δοθεί στους συμμετέχοντες παρέχοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα να ανατρέχουν σε αυτό όποτε θελήσουν.

 

Εισηγήτρια

Χριστίνα Τσιμούδη, Ψυχολόγος – Εμψυχώτρια

Εξειδίκευση: Σχολική ψυχολογία, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Παιγνιοθεραπεία, ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος – Εκπαίδευση Ενηλίκων.

 

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος

Βασίλειος Μακέδος, ΜΑ Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο makedosb@sparmatseto.gr ή στα τηλέφωνα 25410 27185 (σταθ.) και 6972076579 (κιν.)

 

 

Κατεβάστε τον πλήρη οδηγό σπουδών κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

 

Εγγραφές

Η εγγραφή σας απαιτείται να γίνει ηλεκτρονικά κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Κόστος συμμετοχής: 15€ το άτομο (ειδικά μειωμένη τιμή)

 

 

Διοργάνωση

sparmatseto-logo

Ώρα

(Σάββατο) 5:00 μ.μ.

Τοποθεσία

Διαδικτυακά

Διοργανωτής

Sparmatseto platforminfo@sparmatseto.gr sparmatseto.gr

ΔιαδικτυακάΔιαδικτυακά

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X