Sparmatseto

Μάιος , 2022

14Μάιος5:00 μ.μ.Σεμινάριο | Παιδικό Ιχνογράφημα: κατανοήστε τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική τουςΕκπαίδευση 5:00 μ.μ. Ετικέτεςwebinar,Εκπαίδευση,εξ αποστάσεως εκπαίδευση,Ζωγραφική,Παιδί,Σεμινάρια

ixnografima-neo (1)

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

 

Σεμινάριο | Παιδικό Ιχνογράφημα: κατανοήστε τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική τους

Ένα εξαιρετικό webinar χρήσιμο σε όλους

Μάθετε τον τρόπο να κατανοείτε την παιδική ζωγραφιά και δείτε τις ζωγραφιές με άλλα μάτια…

 

 

Σεμινάριο | Παιδικό Ιχνογράφημα: κατανοήστε τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική τους

Το παιδικό ιχνογράφημα, είναι η γνωστή σε όλους ζωγραφιά. Μέσα από αυτήν ένα παιδί μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς και τους φόβους του, κάνοντας τον εσωτερικό του κόσμο πιο προσιτό και κατανοητό. Με αυτό τον τρόπο συνδέεται με το συναίσθημα του και αποτυπώνει ότι το απασχολεί.  Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά ζωγραφίζουν όχι για να περάσουν την ώρα τους, αλλά για να περάσουν μηνύματα τα οποία δυσκολεύονται να διαχειριστούν.

Στο σεμινάριο μας θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε τον τρόπο που γίνεται μια αξιολόγηση. Αν και χρησιμοποιείται κυρίως από ειδικούς, το ιχνογράφημα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ενδιαφέρει όσους ασχολούνται ή έχουν παιδιά. Μαζί θα ταξιδέψουμε στο υπέροχο αυτό μονοπάτι της ζωγραφιάς και θα γνωρίσουμε ότι χρειάζεται κάποιος για να αξιολογήσει ένα ιχνογράφημα και να το κάνει εργαλείο, είτε για τη δουλειά του, είτε για τα δικά του παιδιά.

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΙΜΗ – ΠΛΟΥΣΙΟ ΥΛΙΚΟ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

Σκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του εν λόγω σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και χρηστικών εργαλείων  γύρω από την παιδική ζωγραφιά και τον τρόπο αποκωδικοποίησης – αξιολόγησης της

Στόχος του προγράμματος είναι  να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με όλες τις γνωστικές, μεθοδολογικές και επιστημολογικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να γνωρίσουν σε βάθος συγκεκριμένα εργαλεία μέσα από τα οποία μπορούν να ερμηνεύσουν την παιδική ζωγραφιά και να αντλήσουν από αυτήν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ψυχική κατάσταση του παιδιού. Παράλληλα, στόχος του σεμιναρίου είναι να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προς την κατεύθυνση αυτή μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και μελέτες περιπτώσεων.

 

Θεματικές Ενότητες

  • Ιστορική αναδρομή του ιχνογραφήματος- Συνεισφορά της έρευνας
  • Ψυχοκοινωνικά στάδια Ανάπτυξης του παιδιού
  • Τα στάδια του παιδικού σχεδίου
  • Τι αξιολογούμε στο παιδικό ιχνογράφημα
  • Το σχέδιο του ανθρώπου
  • Τα ζώα στο παιδικό ιχνογράφημα
  • Το τεστ του δέντρου
  • Το τεστ της οικογένειας
  • Ανάλυση ζωγραφιάς
  • Αξιολόγηση πραγματικών ιχνογραφημάτων

 

Εξασφαλίστε τη θέση σας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Περισσότερες πληροφορίες

Webinar μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του sparmatseto και του zoom

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Μαΐου 2022 ώρες 17:00 – 21:00

Κόστος συμμετοχής: 25€

Εισηγήτρια: Χριστίνα Τσιμούδη ψυχολόγος. Εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία, την Παράλληλη στήριξη, την Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση Ενηλίκων, την Προπονητική ζωής, στην Παιγνιοθεραπεία και την ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος.

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο makedosb@sparmatseto.gr ή στη γραμματεία εκπαίδευσης στα τηλ 25410 27185 (σταθ.) και 6972076579 (κιν.)

 

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές εκπαιδευτικών τμημάτων, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με το παιδικό ιχνογράφημα και την ερμηνεία του.

 

 ! Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Μαΐου 2022 ώρες 17:00 – 21:00 !

 

Μάθετε περισσότερα και κάντε εγγραφή κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

 

Με την εγγύηση ποιότητας sparmatseto education 

logo-education

Ώρα

(Σάββατο) 5:00 μ.μ.

Τοποθεσία

Διαδικτυακά

Διοργανωτής

Sparmatseto platforminfo@sparmatseto.gr sparmatseto.gr

ΔιαδικτυακάΔιαδικτυακά

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X