Sparmatseto
Projects Sparmatseto Projects Εκπαιδευτικά Νέα

Παιδική ζωγραφιά: Όταν το παιδί μας μιλά με τον δικό του τρόπο

 

Παιδική ζωγραφιά: Όταν το παιδί μας μιλά με τον δικό του τρόπο !!

 

 

Παιδική ζωγραφιά: Όταν το παιδί μας μιλά με τον δικό του τρόπο

Το παιδικό ιχνογράφημα, είναι η γνωστή σε όλους ζωγραφιά. Μέσα από αυτήν ένα παιδί μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς και τους φόβους του, κάνοντας τον εσωτερικό του κόσμο πιο προσιτό και κατανοητό. Με αυτό τον τρόπο συνδέεται με το συναίσθημα του και αποτυπώνει ότι το απασχολεί.  Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά ζωγραφίζουν όχι για να περάσουν την ώρα τους, αλλά για να περάσουν μηνύματα τα οποία δυσκολεύονται να διαχειριστούν.

Το sparmatseto οργανώνει σχετικό webinar !! Στο σεμινάριο του sparmatseto educationΠαιδικό Ιχνογράφημα: κατανοήστε τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική τους” θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε τον τρόπο που γίνεται μια αξιολόγηση. Αν και χρησιμοποιείται κυρίως από ειδικούς, το ιχνογράφημα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ενδιαφέρει όσους ασχολούνται ή έχουν παιδιά. Μαζί θα ταξιδέψουμε στο υπέροχο αυτό μονοπάτι της ζωγραφιάς και θα γνωρίσουμε ότι χρειάζεται κάποιος για να αξιολογήσει ένα ιχνογράφημα και να το κάνει εργαλείο, είτε για τη δουλειά του, είτε για τα δικά του παιδιά.

 

ixnografima-neo (1)

 


Αποκτήστε τα κατάλληλα εφόδια για να μπορείτε να ερμηνεύετε τις παιδικές ζωγραφιές

Μάθετε τον τρόπο να κατανοείτε την παιδική ζωγραφιά και δείτε τις ζωγραφιές με άλλα μάτια…

Ένα webinar που παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία

Ιδανικό για εκπαιδευτικούς και γονείς

Παρέχεται πλούσιο υλικό σχετικά με το παιδικό ιχνογράφημα και τους τρόπους κατανόησής του


Μάθετε περισσότερα κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και αποκτήστε εφόδια ζωής

 

 

Σκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του εν λόγω σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και χρηστικών εργαλείων  γύρω από την παιδική ζωγραφιά και τον τρόπο αποκωδικοποίησης – αξιολόγησης της

Στόχος του προγράμματος είναι  να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με όλες τις γνωστικές, μεθοδολογικές και επιστημολογικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να γνωρίσουν σε βάθος συγκεκριμένα εργαλεία μέσα από τα οποία μπορούν να ερμηνεύσουν την παιδική ζωγραφιά και να αντλήσουν από αυτήν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ψυχική κατάσταση του παιδιού. Παράλληλα, στόχος του σεμιναρίου είναι να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προς την κατεύθυνση αυτή μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και μελέτες περιπτώσεων.

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΙΜΗ – ΠΛΟΥΣΙΟ ΥΛΙΚΟ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

Περισσότερες πληροφορίες

Webinar μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του sparmatseto και του zoom

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Μαΐου 2022 ώρες 17:00 – 21:00

Κόστος συμμετοχής: 25€  (δείτε αναλυτικές οδηγίες εγγραφής – πληρωμής ΕΔΩ)

Εισηγήτρια: Χριστίνα Τσιμούδη ψυχολόγος. Εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία, την Παράλληλη στήριξη, την Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση Ενηλίκων, την Προπονητική ζωής, στην Παιγνιοθεραπεία και την ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος.

 

Μάθετε περισσότερα κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και αποκτήστε εφόδια ζωής

 

Σχετικά άρθρα

Σκουριάζει ο μύθος;

Κωνσταντίνος Μπλιάτκας

Παιδική και Εφηβική Επιθετικότητα | Σεμινάριο που προσφέρει λύσεις

Βασίλειος Μακέδος

Το φαγητό ως Τέχνη | Ένα σύντομο ιστορικό

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X