Sparmatseto
Projects Sparmatseto Projects Εκπαιδευτικά Νέα

Παιγνιοθεραπεία | Μάθετε τα μυστικά της

 

Παιγνιοθεραπεία | Μάθετε τα μυστικά της

 

Η παιγνιοθεραπεία ένα μέσω επικοινωνίας με το παιδί

Η παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Μέσω της παιγνιοθεραπείας, το παιδί μαθαίνει να επικοινωνεί με μεγαλύτερη ευκολία με τους γύρω του. Είναι μέσο εξερεύνησης, μέσο δημιουργίας και εξαιρετικά σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού. Το παιχνίδι είναι ό,τι πιο κοντινό έχει το παιδί ως μέσο για να εκφραστεί και να απελευθερωθεί. Ως εκ τούτου του παρέχει διέξοδο σε ό,τι το προβληματίζει, λειτουργώντας θεραπευτικά.

Στην Παιγνιοθεραπεία τα παιδιά χρησιμοποιούν το παιχνίδι για να εκφράσουν συμβολικά τις ανησυχίες, τις επιθυμίες και τους φόβους τους. Πρόκειται για μια διαδικασία όπου μέσα από το παιχνίδι το παιδί καταφέρνει να εσωτερικεύσει τα συναισθήματα του, να τα αναγνωρίσει, να τα αποδεχτεί και να τα κατανοήσει.

 

 

Αναπτύσσει πολύ ευκολότερα εργαλεία που το βοηθούν με την κοινωνικότητά του αλλά και με το να μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες ψυχολογικά καταστάσεις.

Παράλληλα μέσα από το παιχνίδι δίνεται η δυνατότητα σε γονείς και εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν καλύτερα τα παιδιά, να ανιχνεύσουν τυχόν προβλήματα και να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ψυχολογική κατάστασή τους. Η παιγνιοθεραπεία προσφέρει όλα εκείνα τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε όπου το χρειάζονται.

 


Αλήθεια όμως… Πώς μπορώ μέσα από το παιχνίδι να ανιχνεύσω τυχών προβλήματα;

Πώς θα χρησιμοποιήσω το παιχνίδι για να βοηθήσω το παιδί μου σε δύσκολες καταστάσεις;


 

 

Εξ αποστάσεως σεμινάριο για την παιγνιοθεραπεία

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά το εξαιρετικό διαδικτυακό σεμινάριο: Παιγνιοθεραπεία: Μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας. Με εισηγήτρια την ψυχολόγο κα Τσιμούδη Χριστίνα 

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν βήμα προς βήμα τη μεθοδολογία,  τα εργαλεία καθώς και την αξία της παιγνιοθεραπείας ως μέσο εναλλακτικής έκφρασης.  Στόχος είναι να κατανοήσουν την αξία του παιχνιδιού στη θεραπευτική διαδικασία αλλά και γενικότερη συνεισφορά του παιχνιδιού, να εμπλουτιστούν με ιδέες και παιχνίδια τα οποία θα μπορέσει ο καθένας να εφαρμόσει σε όποιον τομέα της ζωής του επιθυμεί.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα γνωρίζουν τις βασικές αρχές της παιγνιοθεραπείας και θα μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα τεχνικές που αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμες στην καθημερινή επαφή με τα παιδιά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το διαδικτυακό σεμινάριο καθώς και όλες τις θεματικές ενότητες μπορείτε να βρείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Το σεμινάριο  ξεκινά με την ολοκλήρωση της εγγραφή σας δίχως να χρειαστεί να περιμένετε. Εσείς καθορίζετε τον ρυθμό, τον τρόπο και τον χρόνο ενασχόλησής σας με το σεμινάριο.

 

ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ – ΠΛΟΥΣΙΟ ΥΛΙΚΟ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει: βίντεο-μαθήματα σε κάθε θεματική ενότητα συνολικής διάρκειας 130 λεπτών, βίντεο με παραδείγματα εφαρμογής και τεχνικές,  βιβλίο υλικού σεμιναρίου με όλα τα στοιχεία για την παιγνιοθεραπεία και τις εφαρμογές της (θεωρία, τεχνικές, παραδείγματα εφαρμογής βήμα προς βήμα), ασκήσεις αυτοαξιολόγησης.

 

paigniotherapeia_girl

 

Παρέχεται άμεση και εξατομικευμένη επαφή με την εισηγήτρια και τεχνική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση συμμετοχής καθώς και συμπλήρωμα βεβαίωσης στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά οι θεματικές που καλύφθηκαν και τα μαθησιακά αποτελέσματα που κάθε μια επιφέρει.

Αναλυτικές πληροφορίες για το διαδικτυακό σεμινάριο καθώς και όλες τις θεματικές ενότητες μπορείτε να βρείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εγγραφείτε και μάθετε τα μυστικά της παιγνιοθεραπείας 

 

Σχετικά άρθρα

Θρακιώτες λογοτέχνες και λαογραφία

Θανάσης Μουσόπουλος

Ερμηνείες για την περιφερειακή ολοκλήρωση υπό το πρίσμα της πολιτικής οικονομίας

Τάσος Κωνσταντινίδης

Environmental Art | Άνθρωπος+Περιβάλλον=Τέχνη

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X