Sparmatseto
Projects Sparmatseto Projects Εκπαιδευτικά Νέα

Παιγνιοθεραπεία | webinar Μετατρέποντας το παιχνίδι σε δίαυλο επικοινωνίας

 

Παιγνιοθεραπεία | webinar  Μετατρέποντας το παιχνίδι σε δίαυλο επικοινωνίας 

 

Πώς μπορώ μέσα από το παιχνίδι να ανιχνεύσω τυχών προβλήματα;

Πώς θα χρησιμοποιήσω το παιχνίδι για να βοηθήσω το παιδί μου σε δύσκολες καταστάσεις;

Μπορεί το παιχνίδι να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά;

 

 

Παιγνιοθεραπεία μια εξαιρετική μέθοδος επικοινωνίας

Στα παραπάνω και σε πολλά ακόμη ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει το συγκεκριμένο σεμινάριο, αναδεικνύοντας την ευεργετική επίδραση του παιχνιδιο.

Η παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Μέσω της παιγνιοθεραπείας, το παιδί μαθαίνει να επικοινωνεί με μεγαλύτερη ευκολία με τους γύρω του. Είναι μέσο εξερεύνησης, μέσο δημιουργίας και εξαιρετικά σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού. Το παιχνίδι είναι ό,τι πιο κοντινό έχει το παιδί ως μέσο για να εκφραστεί και να απελευθερωθεί. Ως εκ τούτου του παρέχει διέξοδο σε ό,τι το προβληματίζει, λειτουργώντας θεραπευτικά.

Στην Παιγνιοθεραπεία τα παιδιά χρησιμοποιούν το παιχνίδι για να εκφράσουν συμβολικά τις ανησυχίες, τις επιθυμίες και τους φόβους τους. Πρόκειται για μια διαδικασία όπου μέσα από το παιχνίδι το παιδί καταφέρνει να εσωτερικεύσει τα συναισθήματα του, να τα αναγνωρίσει, να τα αποδεχτεί και να τα κατανοήσει. Αναπτύσσει πολύ ευκολότερα εργαλεία που το βοηθούν με την κοινωνικότητά του αλλά και με το να μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες ψυχολογικά καταστάσεις.

 


Το παιχνίδι είναι ό,τι πιο κοντινό έχει το παιδί ως μέσο για να εκφραστεί και να απελευθερωθεί


 

Το παιχνίδι και κατ’ επέκταση η παιγνιοθεραπεία, αποτελεί μέσο έκφρασης πολύ πιο δυνατό από τις λέξεις. Στο πλαίσιο της παιγνιοθεραπείας, το παιδί έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα, σε ένα χώρο που παρέχει ασφάλεια, εμπιστοσύνη, σεβασμό, κατανόηση και αποδοχή.

Μάθετε περισσότερα κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Το webinar Παιγνιοθεραπεία

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίουwebinar μας οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν βήμα προς βήμα τη μεθοδολογία,  τα εργαλεία καθώς και την αξία της παιγνιοθεραπείας ως μέσο εναλλακτικής έκφρασης.  Στόχος είναι να κατανοήσουν την αξία του παιχνιδιού στη θεραπευτική διαδικασία αλλά και γενικότερη συνεισφορά του παιχνιδιού, να εμπλουτιστούν με ιδέες και παιχνίδια τα οποία θα μπορέσει ο καθένας να εφαρμόσει σε όποιον τομέα της ζωής του επιθυμεί.

Το webinar ξεκινά με την ολοκλήρωση της εγγραφή σας δίχως να χρειαστεί να περιμένετε. Εσείς καθορίζετε τον ρυθμό, τον τρόπο και τον χρόνο ενασχόλησής σας με το σεμινάριο.

 

Άμεση έναρξη με την εγγραφή – Πλούσιο υλικό – Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

Περιλαμβάνει: βίντεο-μαθήματα σε κάθε θεματική ενότητα συνολικής διάρκειας 130 λεπτών, βίντεο με παραδείγματα εφαρμογής και τεχνικέςβιβλίο υλικού σεμιναρίου με όλα τα στοιχεία για την παιγνιοθεραπεία και τις εφαρμογές της (θεωρία, τεχνικές, παραδείγματα εφαρμογής βήμα προς βήμα), ασκήσεις αυτοαξιολόγησης.

Παρέχεται άμεση και εξατομικευμένη επαφή με την εισηγήτρια και τεχνική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

 

Άμεση έναρξη – Εξαιρετική τιμή

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση συμμετοχής καθώς και συμπλήρωμα βεβαίωσης στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά οι θεματικές που καλύφθηκαν και τα μαθησιακά αποτελέσματα που κάθε μια επιφέρει.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές εκπαιδευτικών τμημάτων, σε επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά,  σε όσους ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές θεραπείας (π.χ. εικαστική) αλλά και σε  όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με την παιγνιοθεραπεία και τις ευεργετικές της ιδιότητες. Εφόδια που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στα περιβάλλοντα που κινείται.

Αναλυτικές πληροφορίες για το webinar καθώς και όλες τις θεματικές ενότητες μπορείτε να βρείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Με την εγγύηση ποιότητας του sparmatseto education

 

Σχετικά άρθρα

Η εικόνα των ομηρικών ηρώων για τους θεούς τους

Βασίλειος Μακέδος

Τέχνη και Τεχνολογία | Έννοιες που στις μέρες μας τείνουν να γίνουν αλληλένδετες

Χρήστος Κερπετζής

Podcast για τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων

Βασίλειος Μακέδος

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X