Sparmatseto
Εικαστικά

Εικονική περιήγηση στο Αχίλλειο Μουσείο της Κέρκυρας

 

Εικονική περιήγηση στο Αχίλλειο Μουσείο της Κέρκυρας

 

Εικονική περιήγηση στο Αχίλλειο Μουσείο της Κέρκυρας

Η τεχνολογία μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό μουσείο σε κάθε του λεπτομέρεια από την άνεση του σπιτιού μας.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής και ανάδειξης πολιτιστικών και ιστορικών χώρων, δίνει σήμερα τη δυνατότητα στο ελληνικό και παγκόσμιο κοινό να γνωρίσει τους εμβληματικούς χώρους του Αχίλλειου Μουσείου και μέσα από το ψηφιακό εργαλείο των τρισδιάστατων εικονικών περιηγήσεων (3D Virtual Tours).

 

Αχίλλειο Μουσείο

Το «Αχίλλειο» είναι η Ανακτορική Έπαυλη που ανέγειρε η Αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ (γνωστή παγκοσμίως ως Πριγκίπισσα Σίσσυ/Sissi) στο τέλος του 19ου αιώνα, καθώς η Κέρκυρα κατ’ επιλογή της αποτελούσε τον τόπο διαμονής της κάθε χρόνο, κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και λόγω της αρχιτεκτονικής του ανακτόρου, αλλά και λόγω των πολύτιμων συλλογών από έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα της αυτοκράτειρας, αλλά και του επόμενου ένοικου του ανακτόρου, Κάϊζερ Γουλιέλμου Β’. Παράλληλα, διαθέτει ένα ακόμη πολύτιμο αρχιτεκτονικό κόσμημα, το «Κτίριο των Στρατώνων», έργο του διάσημου αρχιτέκτονα της νεοκλασικής περιόδου, Ερνέστου Τσίλλερ (Ernst Ziller).

Ο κυρίως μουσειακός χώρος αποτελείται από το κυρίως ανάκτορο με τοιχογραφίες και οροφογραφίες εξαιρετικού ενδιαφέροντος, το οποίο συμπληρώνεται και από τα σημαντικότατα γλυπτά των εξωτερικών κήπων που όλα φέρουν τη σφραγίδα της επιλογής της ίδιας της Πριγκίπισσας Sissi.

Αποτελεί ένα από τα πιο προβεβλημένα μουσεία της Ελλάδας με διεθνή απήχηση στο εξωτερικό και το σημαντικότερο της Κέρκυρας, καθώς περίπου 500.000 επισκέπτες το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η περιήγηση που θα δείτε αφορά όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Αχιλλείου, τους αυτοκρατορικούς κήπους με τα αντίστοιχα αγάλματα που τους κοσμούν, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψετε στο χρόνο χάρη στις αναλυτικές πληροφορίες που υπάρχουν σε κάθε έκθεμα.

Ελπίζουμε η επίσκεψη σας στο μοναδικό αυτό προορισμό να σας δώσει την ευκαιρία να αποκομίσετε σημαντικά στοιχεία της ιστορίας της περιόδου κατά την οποία το Ανάκτορο κατοικήθηκε από τους αυτοκρατορικούς του ενοίκους και ίσως η σημαντική αυτή περιήγηση γίνει αιτία να ανοιχθεί ένα ευρύτερο πεδίο γνώσης, απόρροια των αλλεπάλληλων ερεθισμάτων που θα έχετε από τα εκθέματα και την αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Ελπίζουμε σύντομα να σας υποδεχθούμε δια ζώσης στο Αχίλλειο Μουσείο στην Κέρκυρα για να απολαύσετε από κοντά τους σημαντικούς αυτούς θησαυρούς της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

 

Μάθετε περισσότερα για την εικονική περιήγηση και εξασφαλίστε το εισιτήριο σας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Σχετικά άρθρα

Δέκα διάσημοι πίνακες με θέμα την βροχή

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

“Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών” | ΕΛΤΑ παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

“Επιλογές Έργων από το αρχείο της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών”, στο Κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X