Sparmatseto
Βιβλίο Διαγωνισμοί

Δωρεάν βιβλία για το καλοκαίρι | Διαγωνισμός

 

Δωρεάν βιβλία για το καλοκαίρι | Διαγωνισμός

 

Δωρεάν βιβλία για το καλοκαίρι

Μιας και ο καλύτερο φίλος για το καλοκαίρι δεν είναι άλλος από ένα καλό βιβλίο το sparmatseto υλοποιεί μια σειρά διαγωνισμών μέσω των οποίων δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες βιβλιόφιλους να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν ποιοτικά βιβλία.  Η αρχή γίνεται από τα εξαιρετικά βιβλία της Λεύκης Σαραντηνού  «Λέων και ημισέληνος» και «Μύθοι που έγιναν ιστορία».

Για να διεκδικήσετε τα βιβλία απλά κάντε τα εξής

  1. LIKE στη σελίδα του sparmatseto στο FB ΕΔΩ
  2. Γράψτε σε σχόλιο για ποιο βιβλίο ενδιαφέρεστε
  3. Κοινοποιήστε τη δημοσίευση

Αμέσως συμμετέχετε στο διαγωνισμό για τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλία

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Αυγούστου και θα τους σταλούν (με δωρεάν και τα μεταφορικά βέβαια) τα βιβλία.

 

Μάθετε περισσότερα για τα βιβλία

Λέων και ημισέληνος

Ιστορικό μυθιστόρημα

Το τέλος της Ενετοκρατίας και η αρχή της Οθωμανοκρατίας βρίσκει την Κρήτη σε αναβρασμό. Είναι μια εποχή πολέμων, μαχών, ανασφάλειας και αναρχίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που διαλύουν οικογένειες, εξανεμίζουν περιουσίες και καταστρέφουν ζωές, οι άνθρωποι δεν προσπαθούν απλώς να προσαρμοστούν, αλλά και να ζήσουν.

Χαράσσουν τις δικές τους διαδρομές, κυνηγάνε τα όνειρά τους, δοκιμάζουν και δοκιμάζονται από τις φιλοδοξίες τους, προσπαθούν να κρατήσουν ανέπαφους τους κώδικες αξιών τους, φέρνουν στο φως νέες ζωές και αποχαιρετούν τους νεκρούς τους. Παρόλα αυτά, ο έρωτας δεν είναι απών από τη ζωή τους. Και ο έρωτας αυτός τους παρασέρνει σε μονοπάτια αδοκίμαστα.

Η συγγραφέας μάς παρέχει μια συναρπαστική ματιά σε μια ρεθεμνιώτικη κοινωνία που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και αναζητά τις ισορροπίες της. Τα πρόσωπά της κινούνται σε μέρη γνώριμα και παρόλο που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας, “ζωντανεύουν” μπροστά μας με σάρκα και οστά.

Πάνω απ’ όλα όμως πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα. Έναν έρωτα που αρνείται να υποκύψει στις συμβάσεις της εποχής, που συντρίβει τους ηθικούς κώδικες, που ξεπερνάει τις διαχωριστικές γραμμές που οι άνθρωποι με τις πράξεις τους θέτουν, που αψηφά θρησκείες και φυλές. Αυτός είναι ο κόσμος του καινούριου βιβλίου της Λεύκης Σαραντινού “Λέων & Ημισέληνος”.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μύθοι που έγιναν ιστορία

Πολλές φορές οι μύθοι στην Ιστορία καταλαμβάνουν τη θέση των ιστορικών γεγονότων. Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό; Είναι οι μύθοι αυτοί ολότελα λανθασμένοι ή περιέχουν συχνά κι έναν πυρήνα αλήθειας; Το βιβλίο αυτό εξετάζει δώδεκα μύθους που έχουν λάβει μόνιμη σχεδόν θέση στην “επίσημη” Ιστορία. Μελετώνται αναλυτικά οι τρόποι με τους οποίους δημιουργήθηκαν, οι λόγοι για τους οποίους αυτοί έλαβαν τη θέση τους στις σελίδες της ιστορίας, αλλά και το κατά πόσον είναι τελικά αληθινοί. Από την Ελληνική Επανάσταση, το Βυζάντιο, τη ρωμαϊκή αρχαιότητα αλλά και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απ’ όλες δηλαδή σχεδόν τις ιστορικές περιόδους, το βιβλίο αυτό αντλεί υλικό και επιθυμεί να διαφωτίσει άγνωστες και παραμελημένες πτυχές της “επίσημης” Ιστορίας.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

Λεύκη Σαραντηνού

Η Ελευθερία (Λεύκη) Σαραντινού γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1984. Έχει πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Δίπλωμα κλαρινέτου, ενώ το 2005 αποφοίτησε με βαθμό άριστα και υποτροφία από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2001 ζει στην Κομοτηνή. Έχει εργασθεί σε ωδεία στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Σήμερα ασχολείται με τη διδασκαλία της μουσικής και της ιστορίας, με τη συγγραφή και με τη μελέτη της ιστορίας.

Το βιβλίο “Χαμσίν – Ο Άνεμος της Ανατολής” (Εκδοτικός Οίκος Historical Quest, Δεκέμβριος 2014) αποτελεί το πρώτο της μυθιστόρημα και πρώτο της τριλογίας, η οποία εκτυλίσσεται στη δύση των Σταυροφοριών. Εκτός από το ιστορικό μυθιστόρημα έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων όπως το “Φρουτοφίλοι” (Σεπτέμβριος 2018) και το “Σε Χρόνους Βυζαντινούς” (Ιούνιος 2020).

Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.

 


Ο Διαγωνισμός μας έληξε οι νικητές των βιβλίων είναι οι εξής 

  1. Λεωνίδας Ασλάνογλου (Αθήνα)
  2. Δημήτρης Παύλου (Αθήνα)
  3. Παπαδόπούλου Μαρία (Λάρισα) 

 

 

Γνωρίστε καλύτερα τη συγγραφέα στο παρακάτω βίντεο

Σχετικά άρθρα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΕΛΑ; | Ένα βιβλίο σταθμός

Βασίλειος Μακέδος

Ελένη Μουσαμά “το Όνομα και η Μορφή” | Βιβλιοπρόταση

Nial Ferguson, «Η πλατεία και ο πύργος, Δίκτυα, ιεραρχίες και η πάλη για παγκόσμια ισχύ» | Της Λεύκης Σαραντινού

Λεύκη Σαραντινού

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X