Sparmatseto
Αφιερώματα Πρόσωπα

Η Λεύκη Σαραντινού φιλοξενούμενη στις UP…ὄψεις!!! (Βίντεο)

Το sparmatseto platform στα πλαίσια της ενότητας UP…ὄψεις φιλοξενεί στο κανάλι του στο Youtube την μουσικό, ιστορικό και συγγραφέα Λεύκη (Ελευθερία) Σαραντινού.

Η αεικίνητη μορφή της σε συνδυασμό με την αστείρευτη δίψα της για γνώση, την κατατάσσουν σήμερα  σαν μια από τις πιο θετικές και υποσχόμενες πνευματικά προσωπικότητες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Η Λεύκη Σαραντινού γεννήθηκε στο Ρέθυμνο.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης το 2005 με βαθμό άριστα και υποτροφία. Έχει πάρει Δίπλωμα κλαρινέτου, Αρμονίας και Αντίστιξης, ενώ έχει κάνει σπουδές στο πιάνο, στο κλασικό τραγούδι και σε διάφορες ξένες γλώσσες.

Δούλεψε στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής, στο Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης, ενώ σήμερα διδάσκει μονωδία, κλαρινέτο, θεωρία, αρμονία, χορωδία και φλογέρα στο Ωδείο Κόψα στην Κομοτηνή όπου διαμένει με τον σύζυγο και με τον εντεκάχρονο γιό της. Συμμετέχει επίσης σε διάφορα μουσικά σύνολα της Θράκης.

Παράλληλα ασχολείται με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ιστορίας και τη συγγραφή.

Έχει γράψει τρία ιστορικά μυθιστορήματα (Χαμσίν, ο άνεμος της ανατολής, 2014, Λέων και Ημισέληνος, 2015 και Οι Σταυροί της Ρόδου, 2018, εκδόσεις Historical Quest), το παιδικό βιβλίο (Φρουτοφίλοι, εκδόσεις Historical Quest, 2018) ,το πρώτο και το δεύτερο τεύχος από τη σειρά ελληνικής μυθολογίας για παιδιά (Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους, Ηρακλής, εκδόσεις Γράφημα, 2018 και 2020). Το βιβλίο της Χαμσίν ο άνεμος της ανατολής έχει μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα (Hamsin, wind of the east, Quest Publications, 2018).

Η Λεύκη Σαραντινού είναι από τις πνευματικά υποσχόμενες προσωπικότητες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Έχει γράψει επίσης ένα βοήθημα ιστορίας για τη θεωρητικής κατεύθυνση της γ΄ λυκείου (Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας, εκδόσεις Historical Quest 2020), καθώς και βυζαντινή ιστορία για παιδιά (Σε χρόνους βυζαντινούς, εκδόσεις Historical Quest, 2020) και το ιστορικού περιεχομένου (Μύθοι που έγιναν ιστορία, εκδόσεις Ενάλιος, 2020).

Ασχολείται, τέλος, με τη συγγραφή ιστορικών άρθρων και βιβλιοκριτικών , τόσο σε διάφορους ιστότοπους στο διαδίκτυο όσο και στον έντυπο τύπο, καθώς και με τη διδασκαλία δημιουργικής γραφής σε παιδιά.

Σας sparmatseto έχουμε την χαρά να συνεργαζόμαστε με την Λεύκη Σαραντινού σε εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το Γραφοσκιάσεις (Διαδικτυακό Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής… για όλους, 2021) και τα Γραφοπαιχνιδίσματα (Διαδικτυακά μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά 8-14 ετών, 2021).

Την επιμέλεια και την επίβλεψη του βίντεο είχε ο ιστορικός τέχνης Βασίλειος Κ Μακέδος,  το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Αντώνη Βαρβατσούλια, η μουσική που ακούστηκε ήταν των Spohr – Sechs Deutsche Lieder – Sehnsucht by Alavedra, McColl, Levine.

Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστούμε την Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη Κομοτηνής, τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης “Αθηνίων” και τον μεταλλογλύπτη Αριστοφάνη Ασσαριωτάκη για την ευγενική παραχώρηση των χώρων και την αμέριστη βοήθειά τους.

Σχετικά άρθρα

Ποιος είναι τελικά ο BANKSY και πως εξαργυρώνει την ΤΕΧΝΗ του;

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Γιάννης Βλαχογιάννης | Αφιέρωμα στα 200 χρονιά από την επανάσταση του 1821

Θανάσης Μουσόπουλος

Ομήρου Οδύσσεια | Η σημαντικότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X