Sparmatseto
Βιβλίο

«Σιμά στα Ασήμαντα» -Της Κωνσταντίας Φιλίππου | Ποιητική συλλογή


«Σιμά στα Ασήμαντα»
Κωνσταντία Φιλίππου
Σειρά Ποίησης ΣΠΕΚ
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
www.cultural-association.org

Διαστάσεις 14εκ. Χ 20,5εκ.
Σελίδες: 64
Α’ Έκδοση, Αρχύτας, Αθήνα 2021
ISBN: 978-618-5410-81-0
Τιμή: 12€
www.arxutas.gr
Η ποιητική συλλογή είναι διαθέσιμη σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν ζήτησης. Τηλέφωνο ειδικών παραγγελιών: (0030) 210 360 53 05


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

«Η ζωή τρέχει γρήγορα και τα στοιχεία των χαρακτήρων των ανθρώπων παραμένουν νωθρά ή περίπου νεκρωμένα στον ενσυνείδητο βίο μας. Ως άνθρωπος κι εγώ ασχολούμαι και με επείγουσες ή καθημερινές ασχολίες και υποχρεώσεις. Μας, προσπαθώ να μην ατονήσει η έφεση να γράφω ποίηση που με μαγικό τρόπο μου πλάθει ισορροπία και τάξη.

Αυτά τα κομμάτια του εαυτού μου, τα δοσμένα στον Λόγο, είναι ισχυρά. Έχω επιχειρήσει να τα χρίσω «ασήμαντα», μα πάντα εκείνα, αργά ή γρήγορα, διεκδικούν τη θέση που μας ανήκει και με φέρνουν σε αμήχανη θέση. Με αναγκάζουν να είμαι ο απρόσιτος εαυτός μου, να σιωπώ, να ζω τη νύχτα, να προσεγγίζω το μαύρο. Με βοηθούν να ενδοσκοπώ τον βαθύ και αναλλοίωτο εαυτό μου και να ψάχνω μας σκοπούς μας ζωής μου και των άλλων, δίπλα μου. Και έτσι συντηρείται μέσα μου το κάτι που δεν γερνάει, που δεν φθείρεται, που δεν πτοείται, το κάτι που θαρρώ πως όλοι αγωνιζόμαστε για να κρατάμε ακμαίο, υγιές. Μάλιστα νιώθω ότι αυτό είναι πια αυτόνομο και ότι δεν ελέγχεται από μένα.

Καταλήγω σε τούτο το συμπέρασμα για τώρα, πως αυτό το κάτι, που μου το εισηγείται η ποίηση, ευτυχώς υπάρχει και στέκεται για μένα καταφύγιο λυτρωτικό, με μια λύτρωση αλλιώτικη, πνευματική και ψυχική. Μας φορές με έχει γλιτώσει η ποίηση. Μόνο εκείνη κι εγώ το ξέρουμε. Για αυτό μας το ‘ταξα, όταν μπορώ, να την γλιτώνω κι εγώ με τη σειρά μου. Κι αν μας ποιητής δεν μας το τάξει, η ίδια η ποίηση τον ξεσηκώνει απ’ τον ύπνο του και τον καλεί να αγωνιστεί για μια λύτρωση, δική του και δική μας.»

Κωνσταντία Φιλίππου
Φιλόλογος – Λογοτέχνις


Η Κωνσταντία Φιλίππου γεννήθηκε στη Δερύνεια, στην επαρχία ελεύθερης Αμμοχώστου, στην Κύπρο, το 1982. Σπούδασε Κλασικές Σπουδές και Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Magister Artium στην Κλασική Φιλολογία. Εργάζεται ως Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Η ποιητική συλλογή Σιμά στα ασήμαντα είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή που εκδίδει. Έχει προηγηθεί τον Φεβρουάριο του 2017 η συλλογή Οκτώβρης (Αθήνα: Μελάνι).

Σχετικά άρθρα

MAJA LUNDE-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ | Της Λεύκης Σαραντινού

Λεύκη Σαραντινού

Βιβλίο | “Το στραβό έλατο” του Νάσου Αθανασίου

Εισαγωγή στη φιλοσοφία των αξιών | Δωρεάν βιβλίο

Βασίλειος Μακέδος

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X