Sparmatseto
Διαγωνισμοί Εικαστικά Παιδί

“Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών” | ΕΛΤΑ παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής

Η δράση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Φιλοτελισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού, της αξιολόγησης των έργων και την αποτύπωση των διακριθέντων έργων σε γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

16 Μαρτίου έως 9 Μαΐου 2021.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΣΑ

Της επιλογής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κλπ.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

Χαρτί Α4 (πρότυπο περίγραμμα γραμματοσήμου) σε οριζόντια διάταξη.

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ

Όλα τα έργα τέχνης πρέπει να είναι πρωτότυπα, σχεδιασμένα στο χέρι και όχι με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Φωτογραφίες ή εκτυπώσεις όλων των ειδών δεν γίνονται δεκτές. Τα έργα θα πρέπει να είναι ατομικά. Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο.

ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Για τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό ζωγραφικής είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή νόμιμων κηδεμόνων. Για το λόγο αυτό απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής που διατίθεται εδώ.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το ηθικό δικαίωμα (άρθρο 4 ν. 2121/1993 [ΦΕΚ 25, τ. Α΄, 04.03.1993] παραμένει στον πνευματικό δημιουργό του έργου. Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, παραχωρείται στα Ελληνικά Ταχυδρομεία αμετάκλητη, απεριόριστη, παγκόσμια και αποκλειστική άδεια έκθεσης, έκδοσης, χρήσης, επεξεργασίας, προσαρμογής, αναπαραγωγής, διανομής, αναθεώρησης, παρουσίασης και δημιουργίας παραγώγων του έργου. Τα υποβαλλόμενα έργα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφημίσεις και έντυπα υλικά των Ελληνικών Ταχυδρομείων (Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, ισχύουν τα αναφερόμενα στο ν.2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα».)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από καλλιτέχνες των ΕΛΤΑ και άλλους ειδικούς της τέχνης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα διακριθούν τέσσερα συνολικά έργα, δυο από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων (7-11 ετών & 12-15 ετών). Τα έργα αυτά θα αποτυπωθούν στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021 από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τα τέσσερα πρώτα σε βαθμολογία έργα αποστέλλονται ταχυδρομικώς στα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως δωρεά, συνοδευόμενα από βεβαίωση αποδοχής των παρόντων όρων του ασκούντος την κηδεμονία του μαθητή/-ήτριας, προκειμένου να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα τους. Τα αυθεντικά έργα παραμένουν δια παντός στην κυριότητα των Ελληνικών Ταχυδρομείων και δεν επιστρέφονται.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα Αναμνηστικό Δώρο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Ακαδημαϊσμός και Νεωτερικότητα στην Ελληνική ζωγραφική των αρχών του 20ου αι

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΛΙΚΣ | Ψηφιακή Έκθεση Φωτογραφίας του Παιδικού Μουσείου Exploration!

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

“Η Απώλεια και Το Υπόλοιπο” στην γκαλερί Ζουμπουλάκη | Έκθεση

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X