Sparmatseto
Βιβλίο

Αποτελεσματική επικοινωνία | Βελτιώνοντας την επικοινωνία μέσα από εγχειρίδια ελεύθερης πρόσβασης

 

Αποτελεσματική επικοινωνία | Βελτιώνοντας την επικοινωνία μέσα από εγχειρίδια ελεύθερης πρόσβασης

Από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη

 

Αποτελεσματική επικοινωνία

Είναι τελικά τόσο δύσκολο να επικοινωνήσουμε; Γιατί τις περισσότερες φορές η επικοινωνία αποτελεί ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα;  Πώς είναι δυνατό να βελτιωθεί η όλη διαδικασία αναβαθμίζοντας την επικοινωνία με άλλα άτομα;

Στις παραπάνω ερωτήσεις επιχειρούν να απαντήσουν τα βιβλία  ανοικτής πρόσβασης που παρουσιάζουμε σήμερα. Πρόκειται για εξαιρετικά εγχειρίδια επικοινωνίας που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την  επικοινωνία μας με του άλλους αναβαθμίζοντας τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

 

Ελληνική Γλώσσα και επικοινωνία  – Γενική θεματολογία (τόμοι Ι και ΙΙ)

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ιντζίδης, Γεώργιος Γιακουμής, Παναγιώτης Γιακουμής, Ελευθέριος Βεκρής, Ελένη Κατσούφη, Άγγελος Μούσουρας, Ματρώνα Γρέγου-Μούσουρα, Μαριάνθη Γιακουμή-Μπούρα, Διονύσης Μούσουρας.

Διαβάζω σημαίνει κατανοώ ένα νόημα και τους τρόπους που αυτό παρουσιάζεται. Όταν διαβάζω έχω ένα λόγο για να το κάνω. Θέλω να μάθω κάτι, θέλω να πληροφορηθώ για κάτι, θέλω να μάθω πώς θα βρω το δίκιο μου κ.λπ. Κάθε φορά που διαβάζω δεν διαβάζω μόνον συλλαβές ή λέξεις αλλά διαβάζω και ερμηνεύω σύμφωνα με τις δικές μου επιθυμίες και ανάγκες, δηλαδή, σύμφωνα με τον τρόπο που έχω μάθει να διαβάζω τον κόσμο. Για το λόγο αυτό μπορώ να διαβάσω κάτι πολύ ευκολότερα από κάτι άλλο. Μπορώ να διαβάσω πιο εύκολα τίτλους εντύπων που χρησιμοποιώ κάθε μέρα από τίτλους εντύπων που χρησιμοποιώ σπανιότερα. Αυτά που διαβάζω είναι φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά. Διαβάζω λέξεις και φράσεις, διαβάζω εικόνες, διαβάζω χρώματα και σήματα. Όσο περισσότερο εξοικειώνομαι με τρόπους ανάγνωσης τόσο περισσότερο μπορώ να αναγνωρίσω τη θέση μου στον κόσμο που με περιβάλλει.”

 

Αποκτήστε δωρεάν πρόσβαση στα βιβλία κάνοντας ΚΛΙΚ στου επόμενους συνδέσμους Τόμος Ι  και Τόμος ΙΙ

 

 

Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας

Συγγραφέας: Μάνος Παυλάκης

Η επικοινωνία αποτελεί ένα πολύπλοκο μηχανισμό αλληλεπίδρασης, ιδιαίτερα στο πλαίσιο ομαδικών δράσεων. Πολύ συχνά, άνθρωποι με διαφορετικές αρχές και αξίες, διαφορετικές ανάγκες και με προσωπικές ιδιαιτερότητες καλούνται να αλληλεπιδράσουν για να υλοποιήσουν κάποια δράση ή να επιτύχουν κάποιο κοινά επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Βασικός σκοπός αυτού του εκπαιδευτικού υλικού είναι να αναδειχτεί η σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας για τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς και την καλύτερη και λειτουργικότερη συνεργασία των μελών μιας ομάδας μεταξύ τους.

 

Αποκτήστε δωρεάν πρόσβαση στο βιβλίο κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

 

Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων

Συγγραφέας: Παναγιώτης Κουτρουβίδης

Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται σπονδυλωτά θέματα που σχετίζονται με την προσωπική μας ανάπτυξη σε πολλά επίπεδα. Αναπτύσσονται τα θέματα της επικοινωνίας, των συναισθημάτων και της αποδοτικής διαχείρισής τους, θέματα προσωπικών ορίων, διαχείρισης θυμού, θέματα αυτοεκτίμησης, σχέσεων στο ζευγάρι και διαχείρισης της απώλειας και του πένθους. Τα διαφορετικά θέματα που προσεγγίζονται έχουν μεταξύ τους μια ισχυρή σύνδεση, η οποία αφορά στην καθημερινή διαχείριση των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Το μεγάλο εύρος του θέματος αυτού δημιουργεί την ανάγκη για συνοπτική αλλά και επιλεκτική ανάπτυξη των διαφορετικών υποενοτήτων. Κάθε ομάδα εκπαιδευομένων, αλλά και καθένας ξεχωριστά μπορεί να εστιάσει και να εμβαθύνει σε θέματα που τον αφορούν και τον ενδιαφέρουν περισσότερο.

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι εμπλουτισμένο με ασκήσεις προσωπικής ανάπτυξης με γνώμονα τη διερεύνηση προσωπικών πεποιθήσεων, στάσεων και συμπεριφορών εκ μέρους των εκπαιδευομένων, αλλά και την κινητοποίηση για πιθανές αλλαγές. Δίνονται πληροφορίες που ο κάθε εκπαιδευόμενος μπορεί να αξιοποιήσει στην καθημερινή ζωή, χωρίς να απαιτούνται προαπαιτούμενες γνώσεις στα θέματα αυτά. Η βιβλιογραφία αποτελεί και έναν οδηγό για περαιτέρω μελέτη σε θέματα που ο καθένας επιθυμεί ή έχει περισσότερη ανάγκη.

 

Αποκτήστε δωρεάν πρόσβαση στο βιβλίο κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ | άπαντα τα ποιητικά 1904-1975

Βασίλειος Μακέδος

Ποιήματα του Θανάση Μουσόπουλου για το Πολυτεχνείο

Θανάσης Μουσόπουλος

Εορτές Ραδιοφώνου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας

Βασίλειος Μακέδος

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X