Sparmatseto
Βιβλίο

Ψηφιακή Παρουσίαση «Έρως, Μύθος, Βάθος», 220 Χαϊκού και 18 Τραγούδια

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. σας προσκαλούν στην ψηφιακή παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δρα Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη «Έρως, Μύθος, Βάθος» 220 Χαϊκού και 18 Τραγούδια, Β’ έκδοση, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21:30, 

που θα προβάλλεται ζωντανά (livestreaming) έσα από τη σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη την επόμενη ημέρα μέσα από το κανάλι YouTube και την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Ομιλητές:
Μιχάλης Χριστοδουλίδης,
Μουσικοσυνθέτης, Μαέστρος, Ιππότης Τεχνών Γαλλίας

Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης,
Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ

Συντονίζει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του ΣΠΕΚ


Κριτική Προσέγγιση Έργου

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, με την ποιητική συλλογή του ‘Έρως Μύθος Βάθος – 200 Χαϊκού’, επιβεβαιώνει κάτι άλλο, ελληνικό, πως ‘το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν’, με ένα στέρεο ποιητικό αντρικό λόγο. Οι ιδέες, ως αιώνιες κι ακατάλυτες, βρίσκουν τον τρόπο τους – και μέσα από τον Έρωτα, τον Μύθο και το Βάθος – να επανέρχονται στη ζωή μας και να εμπνέουν ποιητές κι αναγνώστες. Εδώ πια ξεκάθαρα βρισκόμαστε στο καταστάλαγμα της σοφίας των ανθρώπων, το δε χαϊκού είναι μια μορφή ποιητική που μπορεί άνετα να αποδώσει αυτή τη συμπύκνωση νοημάτων και λόγων. Με το έργο αυτό νιώθει κανείς ότι η ζωή συνεχίζεται στον αιώνα, γιατί έχει τη διάσταση της αιωνιότητας, που κερδίζουν οι άνθρωποι του πνεύματος ως ‘οι εν κόσμω δημιουργοί’. Αυτή η συλλογή μού έδωσε τη χαρά της μελέτης και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της σκέψης, στον εμπλουτισμό του εσωτερικού μας κόσμου.’ Στέλιος Παπαντωνίου, κριτικός, φιλόλογος, δοκιμιογράφος

Συνοπτικό Εργοβιογραφικό Σημείωμα Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη

Γεννήθηκε στη Λάρνακα (1948), είναι Μαθηματικός (Παν.Αθηνών), Οικονομολόγος (Οικονομικό Παν. Αθηνών/ΑΣΟΕΕ) και Αριστοβάθμιος Διδάκτωρ Στατιστικής Οικονομικών (Παν.Αθηνών). Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου/ ΕΛΚ (2019- ) και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ ΣΠΕΚ (2019- ).

Υπηρέτησε στη Λαϊκή Τράπεζα ως Διευθυντής Τμημάτων, Βοηθός Γεν. Διευθυντή και ως Δ’ντής του Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Κέντρο της. Δίδαξε σε Πανεπιστήμια Κύπρου, υπήρξε Μέλος της ΑΑΠ (Διοικητικό-Οικονομικό Δικαστήριο). Έγραψε άρθρα και βιβλία για Οικονομία, Ενέργεια, Ε.Ε., Ομοσπονδία, Στατιστική.

Συνέγραψε ποίηση, θεατρικά έργα και κριτική θεάτρου, διηγήματα, δοκίμια/ μελέτες (μία για τη Στωϊκή φιλοσοφία – Ζήνων ο Κιτιεύς). Εξέδωσε 7 ποιητικές συλλογές. Ποιήματα του μεταφράστηκαν σε 25 γλώσσες, δημοσιεύθηκαν σε Ανθολογίες Ε.Ε., Ελλάδας, ΗΠΑ, Γαλλίας, Βουλγαρίας κ.ά., σε Περιοδικά Λογοτεχνίας. Ορισμένα ποιήματα μελοποιήθηκαν. Εκπροσώπησε την Κύπρο/ ΕΛΚ σε Συνέδρια στη Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα.

Μετέφρασε και εξέδωσε Ανθολογία ΤΚ ποιητών ενώ είναι υπό έκδοση άλλες με Νομπελίστες και μείζονες ποιητές. Το 2007 τιμήθηκε με τη Διάκριση «Best Poems, Best Poets» από το ‘The International Library of Poetry’. Το 2014 η Διεθνής Ακαδημία ARTS-SCIENCE-LETTRES τον βράβευσε με το Επίχρυσο Μετάλλιο για τη συμβολή του στην Ποίηση/ Λογοτεχνία και στην Επιστήμη της Ε.Ε. Το 2019 πήρε το Μέγα Βραβείο ‘GRANDS PRIX’ από τον Γαλλικό Οργανισμό Ποίησης APPEL για ποιήματά του στη Γαλλική.

 

Συνοπτικό Bιογραφικό Σημείωμα Μιχάλη Χριστοδουλίδη

Γεννήθηκε στη Κύπρο και σπούδασε στο Conservatoire του Παρισιού. Έζησε και δούλεψε στη Γαλλία μέχρι το 1979 γράφοντας μουσική για 20 περίπου παραγωγές, κυρίως στα εθνικά θέατρα της Γαλλίας (Comedie Francaise, Theatre National de Strasbourg και Lyon, Theatre de la ville, festival d’ Avignon κ.ά.). Τιμήθηκε στη Γαλλία με τον τίτλο του «Ιππότη Τεχνών και Γραμμάτων».

Από το 1979 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα όπου έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 70 παραγωγές, οι πιο πολλές στα φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών. Εκτός από τη μουσική θεάτρου έγραψε μουσική για την όπερα «The two faces of Medea» για την Όπερα της Βοστώνης, τα μπαλέτα «Amares» για το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας, «Οδυσσέας» για το Μπαλέτο του Austin στο Τέξας και «Μυθίαμβοι» για τη Διάσταση Λεμεσού και την Εθνική Λυρική Σκηνή Αθηνών. Έγραψε μουσική για 15 ταινίες κινηματογράφου και πήρε δύο κρατικά βραβεία στην Ελλάδα και το διεθνές βραβείο του Φεστιβάλ της Aix en Provence για τη μουσική στον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με Έλληνες τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Ντάλαρας, ο Μάριος Φράγκουλης κ.ά.

Έργα του παίχτηκαν στη Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ. Μουσικά θεάματα ανάλογης μορφής με το προτεινόμενο για την Αμμόχωστο αναφέρονται ενδεικτικά: Κύπρος 20 χρόνια μετά, στο Ηρώδειο σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κακογιάννη | Οργάνωση του Πολιτιστικού Μήνα της Λευκωσίας | Στις Άκρες των Ακρών στο Κούριο | Κύπρος του χαλκού και της θάλασσας 9η Ιουλίου του Βασίλη Μιχαηλίδη. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Τομέα Τεχνών του ΣΠΕΚ «Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου».

Περισσότερα στοιχεία για την ποιητική συλλογή «Έρως, Μύθος, Βάθος» 220 Χαϊκού και 18 Τραγούδια και τον ποιητή Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη.


Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης 

«Έρως, Μύθος, Βάθος» 220 Χαϊκού και 18 Τραγούδια 

Σειρά Έργων Ποίησης ΣΠΕΚ. Αρ.3
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ B΄ Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 92
Διάσταση: 14Χ20,5
ISBN 978-618-5410-46-9
Ενδεικτική τιμή πώλησης: 14,00€
Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Σχετικά άρθρα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ | Της Λεύκης Σαραντινού

Λεύκη Σαραντινού

ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΕ | Της Λεύκης Σαραντινού

Λεύκη Σαραντινού

Mέρες αδέσποτες… στο σιδερένιο νησί | Όψεις και κοινωνιολογικές προεκτάσεις της ποιητικής του Χρήστου Θηβαίου

Βασίλειος Μακέδος

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X