Sparmatseto
Projects Sparmatseto Projects

Art Therapy | Εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Εικαστική Θεραπεία για όλους

 

Art Therapy | Εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Εικαστική Θεραπεία για όλους

 

Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πιστό στην αποστολή  διάχυσης της παιδείας και του πολιτισμού αλλά και αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες λόγω της πανδημίας του ιού covid-19 υλοποιεί φέτος εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα.

Προσφέρει με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία σε όλους νε εντρυφήσουν σε θεματικές που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους.

 

 

Η εξ αποστάσεως μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται σε μια ευέλικτη και φιλική προς το χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία για μια ποιοτική και απόλυτα προσαρμόσιμη στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων μάθηση. Πέρα από την ασφάλεια η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εκπαίδευση στο πρόγραμμά τους καθώς είναι αυτοί που επιλέγουν τον χρόνο και τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους με το υλικό του προγράμματος.

 

Art Therapy περιγραφή προγράμματος

Art Therapy ή Εικαστική Θεραπεία ή Θεραπεία μέσω της Τέχνης είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που έχουμε δώσει σε ένα διεθνώς πια αναγνωρισμένο μοντέλο που λαμβάνει χώρα τόσο στο πλαίσιο δομών ψυχικής υγείας όσο και στην εκπαίδευση και σε φορείς στήριξης ευπαθών ομάδων.  Αποτελεί μια μέθοδο προσέγγισης, κατανόησης και παροχής βοήθειας σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα ή μικρότερα ψυχικά προβλήματα. Είναι μια μορφή θεραπείας, που χρησιμοποιεί την τέχνη για να ανιχνεύσει και να αντιμετωπίσει προβλήματα. Παρέχει τη δυνατότητα αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων στην ψυχική υγεία.

Παράλληλα,  η Art Therapy είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης  του άγχους, διαχείρισης δύσκολων συναισθημάτων και αποτελεσματικής αντιμετώπισης ψυχολογικής φύσης προβλημάτων της καθημερινότητας.

Στο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης “Art Therapy | Εικαστική Θεραπεία για όλους” θα έρθουμε σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο της Art Therapy, τις βασικές της αρχές, την μεθοδολογία της και τους τρόπους που αυτή μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας να αποκαταστήσουν δυσλειτουργίες στην ψυχική τους υγεία.

 

Ευελιξία – Ασφάλεια – Ποιοτική μάθηση

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους που απασχολούνται στον τομέα της ψυχικής υγείας, γονείς , φοιτητές και αποφοίτους Σχολών Ανθρωπιστικών, Ιατρικών Επιστημών, Καλλιτεχνικών Σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ και γενικότερα σε όλους όσους επιθυμούν να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την εφαρμογή των μεθόδων της εικαστικής θεραπείας.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών σχετικά με την εικαστική θεραπεία, τις μεθόδους της, τις εφαρμογές που αυτή μπορεί να έχει αλλά και την αποτελεσματικότητά της. Παράλληλα επιδιώκεται να παρασχεθεί το κατάλληλο υπόβαθρό το οποίο είναι απαραίτητο για την ανίχνευση και αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Στόχος του προγράμματος είναι  να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με όλες εκείνες τις γνωστικές, μεθοδολογικές και επιστημολογικές δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να εμβαθύνουν στην εικαστική θεραπεία, να την κατανοήσουν και να την εφαρμόσουν ο καθένας υπό το πρίσμα και τις προϋποθέσεις της δική του ιδιότητας.

 

afisa-artTherapy

 

Θεματικές ενότητες

 • Εισαγωγή στην Εικαστική Θεραπεία
 • Ιστορική εξέλιξη και αναγνώριση
 • Ξεκινώντας από το άτομο
 • Τεχνικές εικαστικής θεραπείας
 • Τα μέσα στην εικαστική θεραπεία
 • Εικαστική θεραπεία για παιδιά και εφήβους
 • Εικαστική θεραπεία για ειδικές ομάδες
 • Εικαστική θεραπεία και καθημερινότητα
 • Βασικές αρχές προσέγγισης στην εικαστική θεραπεία
 • Δράμα και Μουσική στην ArtTherapy

 

Αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα

Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι σε θέση να

 • Γνωρίζουν την ιστορική εξέλιξη και την αναγνωρισμένη αξία της εικαστικής θεραπείας
 • Γνωρίζουν τις αρχές και τις προϋποθέσεις της
 • Εφαρμόζουν τεχνικές ArtTherapy στο πλαίσιο της ιδιότητάς τους
 • Χρησιμοποιούν τεχνικές ArtTherapy για την ανίχνευση και αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων
 • Κατανοούν την αξία της εικαστικής θεραπείας
 • Προσεγγίζουν κριτικά τη διαδικασία της εικαστικής θεραπείας

 

Διάρκεια προγραμμάτων: Οκτώβριος 2020 – Ιούλιος 2021 (10 μήνες 350ώρες)

Κόστος Προγραμμάτων: 200€ (σε τρείς δόσεις: 100€ μέχρι 1 Οκτωβρίου 2020, 50€ μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2021 και 50€ μέχρι 1 Μαΐου 2021)

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος προγραμμάτων: Βασίλειος Κ. Μακέδος (ΜΑ Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση)

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα αντικείμενα που διδάχθηκαν καθώς και συνοδευτικό πιστοποιητικό Europass.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα τηλ: 25410-26635 (17:00 – 21:00) και 25410-29282 (09:00 – 13:00) ή με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο makedosb@yahoo.gr

 

 

Κατεβάστε τον ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΔΩ

 

Η εγγραφή σας μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

elearning20-sparmatseto (1) (1)

 

 

Μάθετε για όλα τα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Οργάνωση sparmatseto platform

sparmateto.gr
sparmateto.gr

Σχετικά άρθρα

Αόρατο Πλέγμα…

Παναγιώτης Χαριτίδης

8 τρόποι για να κάνετε τα παιδιά σας εξυπνότερα | έρευνα

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Lectures on Demand από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Βασίλειος Μακέδος

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X