Sparmatseto
Φεστιβάλ

Ματαιώνεται το Φεστιβάλ “Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2020”

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν από κοινού το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης αναφέρει αναλυτικά.

Με υψηλό αίσθηµα ευθύνης και ευθυγραµµιζόµενοι αυτονόητα µε τις επιταγές της Πολιτείας και τις συστάσεις της ιατρικής κοινότητας για την προστασία της δηµόσιας υγείας και την αποτροπή εξάπλωσης της πανδηµίας, σας γνωστοποιούµε ότι το αφιερωµένο στη µελοποιηµένη ποίηση εφετινό Φεστιβάλ µας «Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2020», που επρόκειτο να λάβει χώρα από τις 7 έως τις 10 Μαΐου, µαταιώνεται. Αυτό σηµαίνει ότι καµία από τις εκδηλώσεις του προγράµµατος που καταρτίσαµε, δυστυχώς, δεν θα υλοποιηθεί: τελετές έναρξης – λήξης, Συναυλία Μουσικού Σχολείου, βιωµατικά εργαστήρια, µουσικές σκηνές,1ος ∆ιαγωνισµός Σύνθεσης µαθητών Μουσικών Σχολείων, όπως και η αφιερωµένη στον συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη βραδιά.

Είναι µεγάλη η λύπη µας, γιατί εργαστήκαµε άοκνα προσβλέποντας µε ενθουσιασµό στη συνάντησή µας, την επωφελή για τα παιδιά µας, η οποία, ωστόσο, στη σηµερινή συγκυρία καθίσταται ανέφικτη.

Επιθυµούµε να εκφράσουµε την ευγνωµοσύνη µας στους στυλοβάτες του θεσµού, τα Μουσικά Σχολεία που µας τίµησαν εκ νέου µε την εµπιστοσύνη τους και χωρίς τα οποία το Φεστιβάλ της γενέτειρας του Μάνου Χατζιδάκι, δεν θα υλοποιούνταν επί 6 συναπτά χρόνια. Τα Μουσικά Σχολεία της Άρτας, της Αλεξανδρούπολης, της Αργολίδας, του Αµύνταιου, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Σιάτιστας, της Πτολεµαΐδας, της Λαµίας, του Βόλου, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, όπως και αυτό της Ρουµανίας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούµε τους σπουδαίους ανθρώπους της πατρίδας µας, καλλιτέχνες και ∆ασκάλους, στους οποίους προστρέξαµε και οι οποίοι γενναιόδωρα µας συνέδραµαν, τους: Νίκο Κυπουργό, Σπύρο Σακκά, Εριφύλη ∆αµιανού, Λίνα Τόνια, Γιώργο Σακαλιέρο, Βασίλη Παπούλια, Νίκο Πορτοκάλογλου. Η αρωγή τους και η αγάπη τους για την ανθρωπιστική Παιδεία και την Τέχνη, είναι για εµάς πηγή συγκίνησης και έµπνευσης.

Οφείλουµε τις θερµές ευχαριστίες µας στο Υπουργείο Παιδείας, τη ∆/νση ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τον ∆ήµο Αβδήρων, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης « Οικία Μάνου Χατζιδάκι», στον Σύλλογο Γονέων και Kηδεµόνων του Μουσικού Σχολείου, καθώς επίσης και σε όλη την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε και εφέτος τον θεσµό.

Ευελπιστούµε ότι θα είστε εδώ του χρόνο, για να κάνουµε όλοι µαζί την υπέρβαση που απαιτεί από µας το µέλλον, οι νέοι µας άνθρωποι. Από την πλευρά µας υποσχόµαστε ότι θα συνεχίσουµε να εργαζόµαστε µε « λογισµό και µ’ όνειρο» για τον δοκιµαζόµενο τόπο µας και τον Πολιτισµό του. Να είστε όλοι καλά.

Σχετικά άρθρα

Radio Plays από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Βασίλειος Μακέδος

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έρχεται στο σπίτι σας με ένα κλικ και εντελώς δωρεάν

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

7ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ομάδων Θεσσαλονίκης (Πρόγραμμα Προβολών)

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X