Sparmatseto
Βιβλίο

Παρουσιάστηκαν τα «Θρακιώτ’κα Μαϊρέματα» στο Ι.Θ.Τ.Π. (βίντεο)

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το βιβλίο της Σίσσυς Μαμούγκα, «Θρακιώτ’κα Μαϊρέματα».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκδοση βασισμένη  σε απλές καθημερινές συνταγές μαγειρικής της Θρακιώτικης κουζίνας γραμμένη στην αυθεντική ντοπιολαλιά των κατοίκων της, που μας θυμίζει έντονα την εποχή των γιαγιάδων και των παππούδων μας.

Ο διευθυντής του ΙΘΤΠ κ. Ανδρέας Ματζάκος χαιρετίζει την εκδήλωση

Για το βιβλίο μίλησαν η Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Κοσμητόρισσα ΣΚΑΣ, ΔΠΘ, η Εύη Μαμούγκα, διατροφολόγος και η Σίσσυ Μαμούγκα, φιλόλογος – συγγραφέας.

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν ο Σουφλιώτης εκπαιδευτικός Λεωνίδας Βλασακούδης που αφού ανέγνωσε συνταγές στα Θρακιώτικα αφηγήθηκε ιστορίες από την παιδική του ηλικία κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Η κα Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή επιδεικνύει με χαρά το βιβλίο

Να υπενθυμίσουμε πως τα «Θρακιώτ΄κα Μαϊιρέματα» είναι το πρώτο βιβλίο μαγειρικής που έχει γραφτεί στο θρακιώτικο ιδίωμα και περιλαμβάνει συνταγές μαγειρικής από όλη τη Θράκη. Προβάλλει την γαστρονομική παράδοση της Θράκης και τον γλωσσικό της πλούτο.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση στο βίντεο που ακολουθεί

Θρακιώτ’κα Μαϊρέματα | Παρουσίαση του βιβλίου της Σίσσυς Μαμούγκα

Ημερομηνία Παρουσίασης: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου Ώρα: 19:00Τοποθεσία: Αίθουσα Βιργινία Τσουδερού | Καπναποθήκη Π | Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Μαμούγκα Σίσσυ «Θρακιώτ’κα Μαϊρέματα»Για το βιβλίο μιλούν:* Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Κοσμητόρισσα ΣΚΑΣ, ΔΠΘ* Εύη Μαμούγκα, διατροφολόγος,* Σίσσυ Μαμούγκα, φιλόλογος – συγγραφέαςΗ Χρυσούλα Μαμούγκα γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, κατοικεί και εργάζεται στο Σουφλί. Σπούδασε Φιλολογία στο ΔΠΘ και παρακολούθησε επιμορφώσεις στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και στην Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης /ξένης γλώσσας όπου εκπόνησε ερευνητικές εργασίες για τη μειονοτική, διαπολιτισμική και διαλεκτική εκπαίδευση/διδασκαλία. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά.Τα «Θρακιώτ΄κα Μαϊιρέματα» είναι το πρώτο βιβλίο μαγειρικής που έχει γραφτεί στο θρακιώτικο ιδίωμα και περιλαμβάνει συνταγές μαγειρικής από όλη τη Θράκη. Προβάλλει την γαστρονομική παράδοση της Θράκης και τον γλωσσικό της πλούτο.

Δημοσιεύτηκε από Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Σχετικά άρθρα

“Οι καπναποθήκες της Θεσσαλονίκης” βιβλιοπαρουσίαση στη Ξάνθη (βίντεο)

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

24ο Παζάρι Βιβλίου 2020 | 17 Ιανουαρίου – 09 Φεβρουαρίου 2020 (πλατεία Κοτζιά)

Διάβασμα ενός βιβλίου | 8 σημαντικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε.

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X