Sparmatseto
Projects Γενικά Projects

Αόρατο Πλέγμα…

 

“Όμορφη πόλη, φωνές μουσικές

απέραντοι δρόμοι,  κλεμμένες ματιές

ο ήλιος χρυσίζει, χέρια σπαρμένα βουνά και γιαπιά,

πελάγοι απλωμένα

 

Τι υπέροχοι στίχοι… ποιος θα το φανταζόταν ότι οι παραπάνω στίχοι θα αποτελούσαν μια πολύ, πολύ παλιά ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων. Η πόλη αυτή, άλλαξε. Στολίστηκε, αναπτύχθηκε, εκσυγχρονίστηκε. Τα χιλιάδες pixels την έκαναν ακόμη  πιο εντυπωσιακή  στα μάτια των παιδιών τα οποία  απαλλάχθηκαν από τη συνήθη εντολή, “Άλλαξε κανάλι στην τηλεόραση, πάτα το κουμπί δύο”.

Η πόλη κατακλύστηκε από τις κινούμε ουρές που μέσα τους ρέουν Hz για να ενισχυθεί η επικοινωνία των μεταλλικών κεραιών που ακροβατούν στην κορυφή των τσιμεντένιων πολυώροφων  κλουβιών! Κεραίες- κεραίες- κεραίες… Κεραίες για τους δέκτες που καλούνται τηλεοράσεις, κεραίες για την ομαλή χρήση των τηλεφωνικών συσκευών. Κεραίες που ξεπροβάλλουν ως κέρατα πάνω από το κεφάλι, που καλείται οικία. Κεραίες που μιλούν με αυταρχικό και απόλυτο λόγο, “Μείνετε πίσω, η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων μπορεί να υπερβαίνει τα όρια έκθεσης”. Μα τι κεραίες είναι αυτές? Όμορφη πόλη να ξέρες πόσο άσχημα ζούμε!

Όμορφη πόλη, τα παιδιά σου κρύφτηκαν! Χαμένα πίσω από το αόρατο πλέγμα των τεχνολογιών. Κρυμμένα πίσω από κονσόλες παιχνιδιών, και τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ομοίως και για εμάς τους ενήλικους… κρυμμένοι και αποχαυνωμένοι «όπισθεν» των έξυπνων συσκευών μας, που δεν απαιτούν κεραίες και καλώδια αλλά ταχύτητα και ισχύς. Μεγαλύτερη ισχύς, μεγαλύτερη ακτινοβολία δηλαδή ενέργεια που απαιτείται για να σταλεί το σήμα και εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος. Συχνότητες που κυμαίνονται μεταξύ 24-90GHz και κεραίες τοποθετημένες ανά 2-10 κατοικίες, απαιτούνται για να μπορέσει το σήμα να «περάσει» από τα στερεά αντικείμενα.

Ω… όμορφη πόλη, εσύ που διαμαρτύρεσαι για μια κεραία τηλεφωνικής επικοινωνίας, πως θα δεχθείς το «πλούτο» τους; Μην μου απαντήσεις, γνωρίζω, στο βωμό του εκσυγχρονισμού, της ευκολίας και της κλιματικής αλλαγής, θα κριθεί αναγκαίο κακό. Άλλωστε, πριν από εσένα, μίλησε ο επικεφαλής της Federal Communication Comiaaion (FCC), Thomas Wheeler (2017), “ότι πρέπει να συνδεθεί, θα συνδεθεί”. Οι εταιρείες δεν μπορούν να περιμένουν τα πρότυπα και τους κανονισμούς, διότι οι πρώτες έξυπνες συσκευές αναμένονται το 2020. Εκατοντάδες μικρο-τσιπ σε προϊόντα, άψυχα και έμψυχα. Ποιος ο λόγος να μην περιμένουμε τα πρότυπα και τους κανονισμούς του 5G? Μήπως η χρήση τους δεν περιορίζεται μόνο στις καταναλώσεις των λευκών συσκευών? Μήπως, προτείνεται για τη χρήση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης-παρακολούθησης?

Η αναβάθμιση του συστήματος από 4G σε 5G, θα επιτρέπει στο ίδιο το σύστημα, να μπορεί να δει μέσα από τοίχους, να ελέγχει τι μεταφέρουμε, το ποσό που διαθέτουμε στο τραπεζικό μας λογαριασμό, και στο βάθος του τούνελ να μπορεί να μας ακινητοποιήσει! Με ποιο τρόπο;… ας μελετήσουμε και λίγο.

Ίσως γι’ αυτό, πόλη όμορφη,   δεν αφήνουν ή καλύτερα περιμένουν τη τελευταία στιγμή να ανακοινώσουν τα πρότυπα, όπως και εγένετο (2019). Για όσους ενδεχομένως δεν έχουν κατανοήσει για το τι πραγματικά συζητάμε…. συζητάμε για ένα παγκόσμιο Wi-Fi.

Ω! όμορφη πόλη, μην βάλλεσαι εναντίον μου, μην με χαρακτηρίζεις ως απαισιόδοξο και κακό οιωνό της τεχνολογίας. Όμως, πριν αποφασίσεις αν με πιστεύεις ή όχι, αναρωτήσου, πόσα από τα παιδιά σου δεν κατέχουν έστω και μία έξυπνη συσκευή ή κάρτα τραπέζης.

Ας είναι, να σου υπενθυμίσω μόνο ότι δεν υπάρχει πιο τρομερό και πιο αδύναμο στον κόσμο από το σκοτάδι της αμάθειας. Γι’ αυτό επέτρεψε μου να συνεχίσω με μια μικρή ιστορία που έρχεται από τα παλιά, τότε που έσφυζαν από ζωή οι αλάνες σου.

Στις δεκατίες του ’50 και του ’60, υπήρχε ένας επιστήμονας ονόματι Δρ. Fray ( Naval Research), ο οποίος πραγματοποίησε μια σειρά από πειράματα με βασικό υλικό το Κυάνιο του Μεθυλενίου. Το «συστατικό» αυτό χρησιμοποιείται στις τεχνολογίες απεικόνισης. Στη δική μας ιστορία το συστατικό αυτό χρησιμοποιήθηκε σε αρουραίους, με σκοπό τη παρατήρηση της «όδευσης» του υλικού στο εγκέφαλό τους. Παρατήρησε, ότι το κυάνιο δεν μπόρεσε να προσπελάσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό των αρουραίων. Ωστόσο, όταν οι αρουραίοι εκτέθηκαν σε συχνότητες ηλεκτρομαγνητικού παλμού (ακόμη και σε χαμηλό εύρος), το συστατικό αυτό προσπέλασε τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό τους . Αναρωτιέμαι, τι να σημαίνει αυτό; Η απάντηση είναι απλή. Σε ευρεία πειραματική κλίμακα, στις ημέρες μας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταφορά στοιχείων όπως μέταλλα και νανοσωματίδια στον ανθρώπινο εγκέφαλο, χρησιμοποιώντας συχνότητες ηλεκτρομαγνητικού  παλμού (ΗΜΠ).

Σκέψου, ότι στις ημέρες μας, πλην των κεραιών, μέσα στην οικία μας διαθέτουμε τουλάχιστον  ένα ρούτερ και μια έξυπνη συσκευή (κινητό τηλέφωνο). Μετά το 2020, σταδιακά οι νέες συσκευές θα πρέπει να μεταφέρουν-μεταδίδουν τις καταναλώσεις τους μέσω των δικών του κεραιών, δηλαδή θα έχουμε δύο αόρατα πλέγματα, ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό.

Ίσως να σου φανεί περίεργο ή ακόμα και σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά με τα παραπάνω αυξάνεται η διαπερατότητα της εντερικής οδού. Το μέσο είναι οι ουσίες στα τρόφιμα και η χρήση των νανοσωματιδίων στο τομέα της γεωμηχανικής.

Παρατήρησες, πόλη,  ότι άλλαξα το ύφος μου, είναι πιο αυταρχικό, ίσως και απόλυτο. Ο κόσμος είναι γεμάτος αδυναμία, φόβο, σκοτάδι και αστάθεια. Με την ολοκληρωμένη εφαρμογή του 5G, θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του κόσμου σου, αλλά και στην ίδια τη φύση. Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, θα πρέπει να ξεχάσεις τα βιολογικά τρόφιμα, αφού η δομή των κυττάρων θα τροποποιηθεί. Δεν θα σε ενημερώσω για το νερό σου, ούτε όμως να θεωρήσεις ότι οι κυβερνήτες σου γνωρίζουν τα παραπάνω. Αν τα γνωρίζουν και δεν πράττουν για το καλό σου, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

Μην με κοιτάς περίεργα, σταματώ εδώ… γνωρίζω, γνωρίζω ότι ο κόσμος σου τα χρειάζεται όλα για να νοιώθει ικανοποιημένος ή καλύτερα χαρούμενος. Ας απολαύσει τις όποιες ανέσεις διαθέτει, τώρα που ακόμα μπορεί.

Επέτρεψε μου, όμως, να σου υπενθυμίσω ότι, εσύ που έσφυζες από ζωή και οι γειτονιές σου μύριζαν βασιλικό και ασβέστη, έγινες πόλη έρημη. Έγινες κλουβί πλεγμένο από αόρατο πλέγμα, και σε αυτό κατόρθωσες να φυλακίσεις την ψυχή σου.

Σχετικά άρθρα

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Βασίλειος Μακέδος

Εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Βασίλειος Μακέδος

Ο Γιάννης Κλπούζος στις «Αφηγήσεις της Ιστορίας» από το ΠΙΟΠ

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X