Sparmatseto
Projects Sparmatseto Projects

Νέος Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ Ι.Θ.Τ.Π.

 

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα πραγματοποιήσει την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-20, ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα αυτόνομων βιωματικών σεμιναρίων με θεματικό άξονα

 

«Σύγχρονες Προκλήσεις στην Εκπαίδευση και τη Διαπαιδαγώγηση»

 

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα αποτελούμενο από 6 βιωματικά αυτοτελή σεμινάρια που σχετίζονται με πτυχές της σύγχρονης εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης αλλά και θέματα που άπτονται του πρωταγωνιστικού ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και γονείς στο σύγχρονο περιβάλλον μάθησης αλλά και στην καθημερινότητά τους.

 

Το κάθε σεμινάριο είναι απολύτως αυτόνομο με δική του θεματική χωρίς να αποτελεί προαπαιτούμενο για την παρακολούθησή του η παρακολούθηση προηγούμενων ή επόμενων σεμιναρίων.

 

Ωστόσο η παρακολούθηση όλου του κύκλου σεμιναρίων εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες τα εξής  προνόμια:

 Βεβαίωση συμμετοχής για το σύνολο του προγράμματος (πέρα από την βεβαίωση του κάθε σεμιναρίου ξεχωριστά) συνολικής διάρκειας 50 ωρών (αποδίδει 4,17 εκπαιδευτικές πιστωτικές μονάδες ECVET).

  1. Συμπλήρωμα πιστοποιητικού europass, στο οποίο περιγράφονται και αναλύονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια όλου του προγράμματος.
  2. Έκπτωση 15% στο κόστος συμμετοχής σε κάθε ένα σεμινάριο πέραν του πρώτου.

 

Χρονική διάρκεια προγράμματος: Τα σεμινάρια είναι κατανεμημένα σε ένα διάστημα επτά μηνών από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τον Μάιο του 2020 με συχνότητα περίπου ένα διήμερο βιωματικό σεμινάριο ανά μήνα.

Το κάθε σεμινάριο διαρκεί οκτώ ή δέκα ώρες (ανάλογα με την θεματική) και διεξάγεται σε δυο διαφορετικές ημέρες, απογευματινές ώρες. Το κάθε σεμινάριο θα ολοκληρώνεται μέσα στην ίδια εβδομάδα.

 

Πληροφόρηση: Πριν την υλοποίηση του κάθε βιωματικού σεμιναρίου το Ι.Θ.Τ.Π. θα εκδίδει δελτία τύπου και θα αναρτά όλες τις σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Σκοπός: Σκοπός του κύκλου βιωματικών σεμιναρίων είναι να προσφέρει χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με ζητήματα και προκλήσεις που συναντούν εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και γονείς στην καθημερινότητά τους και σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση.

Όλα τα παραπάνω προσφέρονται μέσα από φιλικές στους συμμετέχοντες βιωματικές διεργασίες με επικέντρωση στην απόλυτη χρηστικότητα των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν.

 

Θεματικά πεδία για την περίοδο 2019 – 2020:

  • Αγωγή ήχου και λέξεων. Η χρήση τους και η ύπαρξη τους στην καθημερινότητα και όχι μόνο. Εισηγητής: Φίλιππος Τσαουσέλης Σκηνοθέτης / Ηθοποιός. (Νοέμβριος 2019)
  • Πως να ενεργοποιήσεις την εσωτερική σου δύναμη. Εισηγητής: Θεράπων Φάκας Life & Business coach. (Δεκέμβριος 2019)
  • Επικοινωνία και συνεργασία σχολείου – οικογένειας. Εισηγήτρια: Διαμαντοπούλου Ιωάννα Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. (Φεβρουάριος 2020)
  • Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Γονέων και Εκπαιδευτικών. Εισηγήτρια: Διαμαντοπούλου Ιωάννα Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. (Μάρτιος 2020)
  • Ειδικές κατηγορίες προβλημάτων στην σχολική τάξη: 1. ΔΕΠ-Υ, στρατηγικές αντιμετώπισης 2. Χαρισματικά παιδιά και προβλήματα. Εισηγήτρια: Τσιμούδη Χριστίνα, Ψυχολόγος, εμψυχώτρια παιδιών και ενηλίκων. (Μάιος 2020)

 

 

Εισηγητές: Οι εισηγητές που αναλαμβάνουν κάθε θεματικό πεδίο είναι αναγνωρισμένοι επιστήμονες στον τομέα τους με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στο αντικείμενο που θα εισηγηθούν.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Βασίλειος Μακέδος ΜΑ στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση

 

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές εκπαιδευτικών τμημάτων αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με τις σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και την διαπαιδαγώγηση και ειδικότερα σε σχέση με τις παραπάνω θεματικές.

 

Προσφέρονται ειδικές μειωμένες τιμές σε φοιτητές, σε όσους έχουν παρακολουθήσει προηγούμενα σεμινάρια του Ιδρύματος και στα μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Το σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Πληροφορίες/εγγραφές: καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00 στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωί)  25410 26635 (απόγευμα).

 

Οργάνωση: sparmatseto 

Σχετικά άρθρα

Ομήρου Οδύσσεια | Η σημαντικότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ

Οι Γυναίκες της ποίησής μου…

Σύγχρονες παραφυάδες της αφαίρεσης και της γενίκευσης (μέρος ΙΙ)

Θανάσης Μουσόπουλος

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X