Sparmatseto
Βιβλίο Παιδί

Όταν το Μου γίνεται ΜΑΣ τότε η αγκαλιά χωράει ΟΛΟ τον κόσμο!

 

Δύο διαφορετικές μέρες

Ένα βιβλίο κατά των ¨νταήδων¨

 

Το βιβλίο ¨Δύο διαφορετικές μέρες¨ είναι μία εύθυμη άλλα και συνάμα συγκινητική ιστοριούλα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που βιώνει τον σχολικό εκφοβισμόάλλα και την δύναμη που βρίσκει να αντιδράσει.

 

Το βιβλίο αυτό:

  • Δημιουργήθηκε για να ‘μιλήσει’,
  • Δημιουργήθηκεγια να μην ‘κρατήσει’ χαρακτήρα σε απαγορεύσεις,
  • Δημιουργήθηκεγια να προτρέψει και να προστατέψει τα παιδιά,
  • Δημιουργήθηκε να φωνάξει όσα θέλει πει ένα παιδί άλλα φοβάται να τα εξωτερικεύσει και φωλιάζουν μαραζώνοντας την ψυχή του,
  • Δημιουργήθηκε για να μπει στον παιδικό κόσμο και να παροτρύνει,
  • Δημιουργήθηκε να ευαισθητοποιήσει:
  • Τους γονείςνα βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους ώστε να μπορούν να αποκωδικοποιήσουν την συμπεριφορά τους,
  • Τους εκπαιδευτικούςνα παρατηρήσουν και να αφουγκραστούν τη σιωπή των παιδιών,
  • Δημιουργήθηκεγιατί ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα με τεράστιες διαστάσεις που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο.

 

Δεν δημιουργήθηκεγια βιοποριστικούς λόγους άλλα για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και γι’ αυτό και όλα τα έσοδα από τις πωλήσειςδιατέθηκαν στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γενισέας Ξάνθης (Ε.E.Ε.Ε.Κ).

 

 

Το βιβλίο προλογίζουν ο Γιάννης Θ. Δεμιρτζόγλου, Διευθυντής του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, και ο Θανάσης Μουσόπουλος φιλόλογος και συγγραφέας ο οποίος έχει και την φιλολογική επιμέλεια.

 

 

kwnsta-biblio-sparmatseto
Δύο διαφορετικές μέρες

 

 

Σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας το βιβλίο μετατράπηκε σε μορφή braille και έχει προστεθεί στην βιβλιοθήκη του συλλόγου για την ανάγνωση του από άτομα με προβλήματα όρασης. Από τη βιβλιοθήκη που απαριθμεί 3500 βιβλία μπορούν να δανειστούν στην Κύπρο, την Αυστραλία και την Αμερική. Αντίτυπα braille έχουν κατατεθεί στην δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ξάνθης και της βιβλιοθήκης που υπάρχει εντός των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης (απαριθμεί 1400 βιβλία).

 

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου συμπεριλήφθηκε  στο πρόγραμμα των γιορτών παλιάς πόλης Ξάνθης 2018 και έγινε στο χώρο και υπό την αιγίδα του Λυκείου των Ελληνίδων την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε ομιλία – ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό από τον ψυχολόγο κ.Θεμιστοκλή Παπαδόπουλο και το Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ξάνθης κ.Ορφανίδη Νεκτάριο. Η εκδήλωση ανέδειξε τις τεράστιες διαστάσεις του κοινωνικού προβλήματος καθώς και σκοτεινά σημεία αυτού και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται από τα σχολεία στο πλαίσιο ενημέρωσης και καταπολέμησης του φαινομένου.

 

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ  στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» στις 22 Ιουλίου 2018άλλα και σε όλο τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά και κυρίως η αθωότητα τους ανήκει σε όλους μας, οφείλουμε ως ελάχιστο χρέος να βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους!!!

 

Έλα και εσύ να γίνεις μέρος της αλυσίδας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Έλα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας.

Και αν τα καταφέρουμε με τον σχολικό εκφοβισμό , μπορεί ο Παναγιώτης να αντιμετωπίσει σύντομα και άλλα προβλήματα που τον απασχολούν στο σχολείο………….. συνεχίζετε

 

Σχετικά άρθρα

ΣΩΜΑΤΑ ΔΙΧΩΣ ΧΡΟΝΟ – Δέσποινα Σιμάκη | Βιβλιοπρόταση

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Summer Camp στο Μουσείο κυκλαδικής Τέχνης

Δημιουργική γραφή | Γράψτε σωστά όποτε, οπουδήποτε και οτιδήποτε θέλετε

Αντώνιος Βαρβατσούλιας

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X