Sparmatseto
Projects Γενικά Projects Τέχνες

Μετατρέψτε online την φωτογραφία σας σε έργο τέχνης (όχι FaceApp)

Με το διαδίκτυο να κατακερματίζει το ιογενές FaceApp, το οποίο χρησιμοποιεί το AI (artificial intelligence) για να προβλέψει πώς θα μοιάζει κάποιος 30 χρόνια μετά ή πριν, υπάρχει μια άλλη υπηρεσία που θα σας μεταμορφώσει σε έργο τέχνης. Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ πώς θα φαινόταν το πορτρέτο σας αν ήταν ζωγραφισμένο από έναν από τους μεγάλους ζωγράφους, τότε αυτή η εφαρμογή είναι σίγουρα για σας.

Το AI Portraits χρησιμοποιεί πληροφορίες από πάνω από 45.000 αριστουργήματα του 15ου αιώνα για να «ζωγραφίσει» το πορτρέτο οποιασδήποτε φωτογραφίας που θέλετε.

Ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές και φίλτρα στο διαδίκτυο που υπόσχονται να κάνουν τη φωτογραφία σας σε έργο τέχνης, η AI Portraits διακρίνεται από τα μοντέλα GAN που διαθέτει. Πολλές υπηρεσίες χρησιμοποιούν την προσαρμογή και μορφοποίηση του στυλ σας, αλλάζουν χρώματα, αλλά αφήνουν τις γραμμές του προσώπου ανέγγιχτες. Τα AI Portraits καθορίζουν πραγματικά το καλύτερο ύφος για το πορτρέτο αναλύοντας τα χαρακτηριστικά και το φόντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το AI για να μετατρέψει οποιαδήποτε εικόνα σε πορτραίτο του 15ου αιώνα

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε από τους Mauro Martino του MIT-IBM Watson AI Lab, τον Emanuele Del Sozzo και τον Owen Cornec, καθώς και από τον Luca Stornaiuolo από την Politecnico di Milano και την Liza Gazeeva. Η ομάδα επικεντρώθηκε στην πορτραίτα του 15ου αιώνα καθώς ήταν μια περίοδος στην ιστορία της τέχνης όπου εμφανίστηκαν οι πιο ρεαλιστικές απεικονίσεις ατόμων στην ζωγραφική. Είναι ενδιαφέρον, επισημαίνουν ότι τα πορτρέτα χαμογελαστών ή μειδιαζόντων ατόμων ήταν σπάνια και έτσι ενθάρρυναν τους σύγχρονους χρήστες να πειραματιστούν για να δουν τα αποτελέσματα που προκύπτουν κατά τη μεταφόρτωση αυτών των τύπων εικόνων.

«Οι δάσκαλοι πορτρέτου σπάνια ζωγραφίζουν χαμογελαστά άτομα επειδή τα χαμόγελα και γενικά το γέλιο συνήθως συσχετίζονταν με μια πιο κωμική πτυχή της ζωγραφικής και επειδή η εμφάνιση μιας τέτοιας έκφρασης όπως το χαμόγελο μπορεί να φαίνεται να στρεβλώνει το πρόσωπο του μοντέλου που ποζάρει. Αυτή η ανικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να αναπαράγει τα χαμόγελά μας μας διδάσκει κάτι για την ιστορία της τέχνης».

AI Portraits τεστ

Όσον αφορά αυτούς που ανησυχούν για θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας που έχουν προκύψει σε σχέση με το FaceApp, οι δημιουργοί του AIPortraits δηλώνουν υπεύθυνα πως, “οι φωτογραφίες σας αποστέλλονται στους διακομιστές μας για τη δημιουργία πορτραίτων και δεν θα χρησιμοποιήσουμε δεδομένα από τις φωτογραφίες σας για άλλους σκοπούς διαγράφοντας τα αμέσως μετά εντελώς”.

Μπείτε κι εσείς στην σελίδα aiportraits.org δοκιμάστε τώρα την εφαρμογή και εντυπωσιαστείτε όπως εμείς.

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης η 6η Επιστημονική Συνάντηση (βίντεο)

“Αν θες να ζήσεις” | Ένα ποίημα του Γρηγόρη Καραγιαννίδη

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΤΙΑ | του Θανάση Μουσόπουλου (μέρος ΙΙ)

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X