Sparmatseto
Βιβλίο

Βιβλιοπαρουσίαση | Χρήστος Αραμπατζής, “Η Επιστροφή-Η χρυσή ράβδος της σοφίας “

Ηχρυσή ράβδος της σοφίας αναφέρεται σε μία ράβδο, η οποία δημιουργήθηκε από την βασίλισσα των ξωτικών και τον πρώτο μάγο, με σκοπό την αιώνια ζωή των ξωτικών. Η ράβδος κατακτάται από έναν σατανικό μάγο, τον Γκράσλοου. Ο Γκράσλοου μέσα από την δίψα του για εξουσία και αθανασία, προσπαθεί να κατακτήσει τον τότε γνωστό κόσμο του μεσαίωνα, και έρχεται σε πόλεμο με τους ανθρώπους. Σύμμαχοι του είναι τα Γκρίπερζ, κάτι ανθρωπόμορφα τέρατα, τα οποία ζούσαν σε σπηλιές και τα οποία ένωσε ο Γκράσλοου. Ο Γκράσλοου μόλις απέκτησε τη ράβδο δημιούργησε τους Σημαδεμένους. Εκατό άπληστους και κακούς ανθρώπους τους οποίους μεταμόρφωσε σε τέρατα και τους έδωσε φοβερές δυνάμεις, και την δυνατότητα να μεταμορφώνονται σε όποια ανθρώπινη ύπαρξη το επιθυμούν. Οι Σημαδεμένοι  είχαν στο μπράτσο τους χαραγμένο το πρόσωπο του Γκράσλοου. Αν και ήταν δύσκολο να σκοτωθούν, αυτό ήταν το αδύνατο τους σημείο. Το σημάδι τους δεν έφευγε, όποια μορφή και αν έπαιρναν, και όποιος τους πετύχενε εκεί τους σκότωνε. Ο Γκράσλοου στην προσπάθεια του να γίνει αθάνατος πεθαίνει, όμως η μισή ψυχή του φυλακίζεται στο αντικείμενο.. Η ράβδος χάνεται στα πέρατα της γης για πολλά χρόνια.

Το βιβλίο αναφέρεται στην περίοδο μετά την πτώση του σατανικού μάγου. Τέσσερα παιδιά ανακαλύπτουν ξανά την χαμένη ράβδο, και η ψυχή του μάγου ζωντανεύει. Ο μάγος αποκτάει και πάλι σώμα, και οργανώνει το στρατό του με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της ανθρωπότητας και της ράβδου. Η ράβδος μόλις ξεθάβεται από τους τέσσερις, εξαφανίζεται στον χωροχρόνο και πηγαίνει στο μέλλον. Εκεί όπου θα πάνε και τα παιδιά για να την φέρουν πίσω και να την καταστρέψουν. Τα παιδιά όμως και τα τέσσερα, καθώς και οι εκατό Σημαδεμένοι που είναι συνδεδεμένοι με την ράβδο, καθώς με αυτήν τους μετάλλαξε ο Γκράσλοου, θα μεταφερθούν σε ένα μήνα στο μέλλον, από την στιγμή της αρχικής εξαφάνισης του αντικειμένου. Στο διάστημα αυτό του ενός μήνα, ο σατανικός μάγος θα προσπαθήσει με οποιονδήποτε τρόπο να σκοτώσει τους τέσσερις εκλεκτούς ώστε να μην μπορέσουν να μεταφερθούν στο μέλλον, να βρούνε την ράβδο και να την καταστρέψουν. Αν μπορέσει και τους σκοτώσει, οι μόνοι που θα ψάχνουν στο μέλλον για το αντικείμενο θα είναι οι εκατό Σημαδεμένοι. Οι άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τα τέσσερα παιδιά, αλλά και τις αυτοκρατορίες τους. Αναζητούν συμμαχίες από τα ξωτικά, τους νάνους και τους γίγαντες. Ο Γκράσλοου από τη μεριά του οργανώνει τον δικό του στρατό για την κατάκτηση των ανθρώπων. Ψάχνει και αυτός για συμμαχίες.

Ταυτόχρονα άγριοι πολιτισμοί ξεχασμένοι από τους πολιτισμένους ανθρώπους ψάχνουν τρόπο να επιτεθούν στις πόλεις των ανθρώπων και να κατακτήσουν εδάφη από τα οποία είχαν εκδιωχθεί από καιρό.

Ο Γκράσλοου μέσα σε αυτό τον μήνα ετοιμάζει την επίθεση του στην πρώτη πόλη-στόχο, στην οποία έχει βάσιμες υποψίες πως ζούνε τα παιδιά, σκοπεύοντας να τα σκοτώσει, ενώ οι βασιλιάδες των ανθρώπων καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια για να τον απωθήσουν.

Ο Χρήστος Αραμπατζής αποτελεί το “νέο αίμα” των συγγραφέων που έρχονται από την Ξάνθη με αντικείμενο την αποκαλούμενη μεσαιωνική φαντασία, με συναρπαστική πλοκή, γεμάτο ανατροπές και προδοσίες.

Σπούδασε στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, και έχει εργαστεί σε λογιστικό γραφείο. Η Χρυσή Ράβδος της Σοφίας αποτελεί το πρώτο βιβλίο του, και το πρώτο μέρος ενός υπό έκδοση μεσαιωνικού έπους.

Πρόκειται για ένα βιβλίο μυθιστορηματικού χαρακτήρα το οποίο περιέχει μέσα γίγαντες, ξωτικά, νάνους, δράκους, και άλλα πλάσματα της φαντασίας, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον. Το πρώτο βιβλίο αναφέρεται καθαρά στο παρελθόν και στις προετοιμασίες που γίνονται πριν τα τέσσερα παιδιά μεταφερθούνε στο μέλλον για την αναζήτηση της χρυσής ράβδου της σοφίας. Η ιστορία δεν ολοκληρώνεται σε ένα βιβλίο. Ακολουθούνε άλλα δύο βιβλία, τα οποία θα διηγηθούν τις περιπέτειες των ηρώων, τόσο στο παρών όσο και στο μέλλον.

Το δεύτερο βιβλίο έχει ξεκινήσει ήδη να γράφεται.

Σχετικά άρθρα

Από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης (330 μ.Χ.) ως τις αρχές του 18ου αιώνα | Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία

Βασίλειος Μακέδος

Κλασικά και αγαπημένα: ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΕΜΙΛΙ ΜΠΡΟΝΤΕ

Βασίλειος Μακέδος

Ναι! το κλασικό είναι δίπλα μας: “ Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια” της Χάρπερ Λη

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X