Sparmatseto
Projects Παιδί

Παίξε και μάθε για τον πολιτισμό μας……online | 5 παιχνίδια για μάθηση και διασκέδαση!!!

Ένα από τα καλά της σύγχρονης εποχής μας είναι πως οι νέες τεχνολογίες αρχίζουν σιγά, σιγά να υποστηρίζουν τον πολιτισμό φέρνοντας μας νέες διαστάσεις παρατήρησης και εκμάθησης.

Αναζητώντας στο διαδύκτιο θα βρείτε παρουσιάσεις, προγράμματα ακόμα και ψηφιακά βοηθήματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα τους βοηθήσουν να αμβλύνουν τις γνώσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής μελέτης, παίζοντας, διασκεδάζοντας ή ακόμα και δημιουργώντας κάτι πρωτότυπο όπως μια ζωγραφιά ένα παιχνιδίδι ή ένα παζλ /μυστηρίου.

Το sparmatseto.gr κάνοντας μια μικρή έρευνα ανακάλυψε ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο που συνδυάζουν το παιχνίδι με την μάθηση έχοντας σαν μοναδικό σκοπό να συμβάλλουν στη μάθηση και τη διασκέδαση κάνοντας τα παιδιά να εξοικειωθούν με σπουδαία μνημεία του πολιτισμού, με έργα τέχνης ή ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους.

Οι τέχνες και ο πολιτισμός άλλωστε βοηθούν στη ψυχοσύνθεση τους κάνοντας τα να κατανοήσουν καλύτερα το περιβάλλον και την κουλτούρα από την οποία προέρχονται μαθαίνοντας τα σημαντικές εμπειρίες που θα τα διδάξουν να σέβονται και να εκτιμούν όχι μόνο την ιστορία τους αλλά και την ύπαρξη ολόκληρης της οικουμένης.

Πάμε λοιπόν…

1_”Ένας αρχαίος ναός”

“Ένας Αρχαίος Ναός”

Είναι ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι για την αρχιτεκτονική των αρχαίων ελληνικών ναών. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές από 9 ετών και αποσκοπεί να εξοικειώσει τους χρήστες με τη λειτουργία των αρχαίων ναών, το σχεδιασμό, τη μορφολογία, την τυπολογία, την κατασκευή αλλά και το γλυπτικό τους διάκοσμο. Έξι χαρακτήρες, ο καθένας μέσα από τον δικό του ρόλο που σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό ναό, παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του παιχνιδιού.

Θα το βρείτε εδώ

 

2_”Η καστροπολιτεία του Μυστρά”

“Η καστροπολιτεία του Μυστρά”

Τα παιδιά θα παίξουν σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό «επιτραπέζιο» παιχνίδι (για έναν), για την καστροπολιτεία του Μυστρά. Περιλαμβάνει τρία διαφορετικά παιχνίδια με θέματα από την ιστορία του Βυζαντίου, την καλλιτεχνική δημιουργία και τους τεχνίτες και τα υλικά τους. Ο παίκτης υποδύεται κάθε φορά ένα ρόλο και καλείται να επιτύχει ένα στόχο: να διασχίσει την πολιτεία απαντώντας στις ερωτήσεις, να δημιουργήσει τοιχογραφίες, κ.α.

Θα το βρείτε εδώ

 

3_”Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο”

“Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο”

Οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκθεσιακή δράση «Αρχαϊκά Χρώματα» στο σπίτι τους, μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι. Εκεί μπορούν να διαλέξουν το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμούν, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο τους όσες φορές επιθυμούν και με πολλές απίθανες παραλλαγές.

Θα το βρείτε πατώντας εδώ

 

4_”Γλαύκα”

“Γλαύκα”

Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που καθοδηγεί το παιδί σε όλες τις ενότητες της εφαρμογής. Αποστολή του παιδιού είναι να συμμετάσχει στο πρόγραμμα σχεδιασμού της Γλαύκας και να κερδίσει το βραβείο συμμετοχής του. Αυτό όμως προϋποθέτει την πολύ καλή γνώση της αποκατάστασης των μνημείων της Ακρόπολης, η οποία παρουσιάζεται μέσα από πέντε θεματικές ενότητες:το ταξίδι, τη βοήθεια, το πλήρωμα, τη δράση και το μέλλον.Κάθε ενότητα περιλαμβάνει την προετοιμασία, τη δοκιμασία, το παιχνίδι.

Θα τη βρείτε εδώ

 

5_”Ελ Γκρέκο: Το μεγάλο ταξίδι”

“Ελ Γκρέκο: Το μεγάλο ταξίδι”

Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστός και ως Ελ Γκρέκο, υπήρξε ζωγράφος και γλύπτης από την Κρήτη. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 16ου -17ου αιώνα και κατέχει μέχρι σήμερα δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών. Στην εκπαιδευτική εφαρμογή που είναι διαθέσιμη από το Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης μπορείτε να ακολουθήσετε την καλλιτεχνική πορεία του Γκρέκο, επιλέγοντας στον χάρτη τους τόπους που έζησε και δημιούργησε. Επίσης, μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά της τέχνης του μέσα από τους πίνακες που φιλοτέχνησε και να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας παίζοντας!

Θα το βρείτε εδώ

Πηγή: Infokids

Σχετικά άρθρα

2 Απριλίου – ημέρα παιδικού βιβλίου / λογοτεχνίας

Athens Photo Festival 2020 – Ανοιχτό κάλεσμα σε φωτογράφους για συμμετοχή

Θρακιώτες λογοτέχνες και λαογραφία

Θανάσης Μουσόπουλος

Ο ιστότοπος sparmatseto.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

X